r
Nosalty Logó

Foltos répás-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Foltos répás-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1935 micro
  • β-karotin
    4844 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7285.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    2551 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2707 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    7741 micro
  • β-karotin
    19375 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 3266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    668 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha margarint és a porcukrot gépi habverővel kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt narancs héjat és a levét is.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, simítsuk bele a massza 2/3 részét.
  4. A maradékba keverjük bele a darált mákot, és foltokba tegyük a tepsibe lévő tészta tetejére (kiskanállal).
  5. A sütés előmelegített sütőben először magasabb hőfokon, később mérsékeljük a hőt, és készre sütjük. Tűpróba.
  6. Pogácsaszaggatóval szaggassunk kifliket, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5320
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Foltos répás-mákos
Katharosz 499 recept

Könnyen elkészíthető, nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...