r
Nosalty Logó

Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tábori József
Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halfiléhez

A körethez

Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halfiléhez

A körethez

Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halfiléhez

A körethez

Összesen 68 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1179 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A halfiléhez

A körethez

Elkészítés

A halfiléhez

  1. A halfilét kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
  2. A fokhagymát lereszeljük, rászórjuk a kiolvasztott halszeletekre. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőbe rakjuk.
  3. 5-6 óra elteltével kiszedjük a halat a pácléből, és jól lecsorgatjuk.
  4. Fűszerezzük a halszeletek mindkét felét flekken fűszerrel. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk -a sóval óvatosan, a fűszer is sós!
  5. Teflonos serpenyőben felhevítjük a margarint.
  6. A szeleteket belerakjuk, és mindkét oldalát "kérgesre" sütjük, kb 3-4 perc. (Fordításnál legyünk óvatosak, nehogy szétessen a hal.)
  7. A krumplit alaposan mossuk meg (csak mossuk, ne hámozzuk). Vágjuk négyfelé, ne túl vékonyra.
  8. A sűrített paradicsomot összekeverjük olajjal, borssal, beleforgatjuk a masszába a krumplit.
  9. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és erre rakjuk. Megszórjuk olajjal, és megsütjük .
  10. Ha kész, utána sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 46313
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival
Tábori József 18 recept

Valahol olvastam ezt a receptet, gondoltam, kipróbálom. Szerintem és a család szerint is jó. Gondoltam, megosztom, hátha másnak is megtetszik. Kell egy kis változatosság. Frissen, melegen fogyasszuk!

Hozzávalók

A halfiléhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...