Fokhagymás tengeri halfilé tepsis krumplival
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halfiléhez
-
250g hal144 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g tej42 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
Összesen
409
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halfiléhez
-
1000g hal576 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g tej168 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
1000g burgonya578 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1634
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 286.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
409
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.9 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3326.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1548 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1146 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 744 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1031 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
1634
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1179 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A halfiléhez
- A halfilét kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
- A fokhagymát lereszeljük, rászórjuk a kiolvasztott halszeletekre. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőbe rakjuk.
- 5-6 óra elteltével kiszedjük a halat a pácléből, és jól lecsorgatjuk.
- Fűszerezzük a halszeletek mindkét felét flekken fűszerrel. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk -a sóval óvatosan, a fűszer is sós!
- Teflonos serpenyőben felhevítjük a margarint.
- A szeleteket belerakjuk, és mindkét oldalát "kérgesre" sütjük, kb 3-4 perc. (Fordításnál legyünk óvatosak, nehogy szétessen a hal.)
- A krumplit alaposan mossuk meg (csak mossuk, ne hámozzuk). Vágjuk négyfelé, ne túl vékonyra.
- A sűrített paradicsomot összekeverjük olajjal, borssal, beleforgatjuk a masszába a krumplit.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és erre rakjuk. Megszórjuk olajjal, és megsütjük .
- Ha kész, utána sózzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40X40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 269
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 46313
- Feltöltés dátuma: 2010. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Valahol olvastam ezt a receptet, gondoltam, kipróbálom. Szerintem és a család szerint is jó. Gondoltam, megosztom, hátha másnak is megtetszik. Kell egy kis változatosság. Frissen, melegen fogyasszuk!