Fokhagymás tarja
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
200g sertéstarja372 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
A mártáshoz
-
4g finomliszt14 kcal
-
63g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
423
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
A mártáshoz
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
1690
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
73.5g sertéstarja137 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
A mártáshoz
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
23g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
Összesen
155
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 202.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
423
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.4 g
Zsír
-
Összesen 114.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2619.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1549 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 809.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1690
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 teáskanál koriandermag
-
1 teáskanál köménymag
-
só ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
A mártáshoz
-
1 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A húshoz
- Ehhez az ételhez kb. 18-20 dkg súlyú szeletekre lesz szükség. A hús szeleteketgyengéden klopfoljuk ki.
- A koriander, illetve a köménymagot zúzzuk össze mozsárban, majd fűszerezzük meg vele a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron süssük elő a szeletekmindkét oldalát.
- Tegyük a szeleteket tányérra, a visszamaradt zsírban pedig pirítsunk lisztet zsemleszínűre, és öntsük fel egy csésze vízzel vagy alaplével (2-3 dl).
- Keverjük el csomómentesre, forraljuk fel, majd kóstoljuk. Ízesítsük sóval,borssal, zúzott fokhagymával, majd tegyük vissza a hússzeleteket a mártásba, és kb. negyed óra alatt pároljuk készre.
- Tálaljuk a mártással együtt.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 290
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27249
- Feltöltés dátuma: 2012. március 17.
Ajánló
Bármilyen körettel tálalhatjuk, ami passzol a mártással készült húsok mellé. A fűszerek tekintetében megéri otthon elpepecselni a mozsárral, a friss fűszerek nem összehasonlíthatók a zacskós őrleményekkel. Ha jóízű ételt szeretnénk készíteni, fordítsunk időt a fűszerek előkészítésére is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nagyon egyszerű, gyors étel, gyakorlatilag bármilyen hússal elkészíthető. Nekem tarja volt éppen kéznél, ezzel az eljárással nem szükséges szalvéta vastagságúra klopfolni a húst, mégis puha, omlós lesz.