r
Nosalty Logó

Fokhagymás tarja

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Fokhagymás tarja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1690 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1690 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Ehhez az ételhez kb. 18-20 dkg súlyú szeletekre lesz szükség. A hús szeleteketgyengéden klopfoljuk ki.
  2. A koriander, illetve a köménymagot zúzzuk össze mozsárban, majd fűszerezzük meg vele a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron süssük elő a szeletekmindkét oldalát.
  3. Tegyük a szeleteket tányérra, a visszamaradt zsírban pedig pirítsunk lisztet zsemleszínűre, és öntsük fel egy csésze vízzel vagy alaplével (2-3 dl).
  4. Keverjük el csomómentesre, forraljuk fel, majd kóstoljuk. Ízesítsük sóval,borssal, zúzott fokhagymával, majd tegyük vissza a hússzeleteket a mártásba, és kb. negyed óra alatt pároljuk készre.
  5. Tálaljuk a mártással együtt.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27249
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Ajánló

Bármilyen körettel tálalhatjuk, ami passzol a mártással készült húsok mellé. A fűszerek tekintetében megéri otthon elpepecselni a mozsárral, a friss fűszerek nem összehasonlíthatók a zacskós őrleményekkel. Ha jóízű ételt szeretnénk készíteni, fordítsunk időt a fűszerek előkészítésére is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás tarja
Kornél 167 recept

Nagyon egyszerű, gyors étel, gyakorlatilag bármilyen hússal elkészíthető. Nekem tarja volt éppen kéznél, ezzel az eljárással nem szükséges szalvéta vastagságúra klopfolni a húst, mégis puha, omlós lesz.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...