Fokhagymás-rozmaringos focaccia
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
40g kenyérliszt bl80144 kcal
-
30g víz0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
3 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Tetejére
Összesen
185
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
400g kenyérliszt bl801444 kcal
-
300g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
29 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
11g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
Tetejére
Összesen
1868
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
51g kenyérliszt bl80184 kcal
-
38.2g víz0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.1g instant élesztő4 kcal
-
4.1g olívaolaj36 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
Tetejére
Összesen
239
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 670.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
185
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6707.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 5842 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 363.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
1868
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A lisztet kimérjük, és a legkisebb fokozaton felmelegítjük a mikróban, hogy a liszt friss és langyos legyen.
- Ezután egy nagy keverőtálba beleöntjük a vizet és a cukrot, és egy kanál segítségével feloldjuk benne a szárított élesztőt.
- Következő lépésként hozzáöntjük az olívaolajat, és ezzel is összekeverjük.
- A lisztet egy másik keverőtálba öntjük, összekeverjük a sóval, borssal és a rozmaringgal, hozzáreszeljük a fokhagymát,majd félrerakjuk.
- Elővesszük a konyhai robotgépet és a spirálos tésztadagasztó karokat.
- Lassan adagolva elkezdjük hozzáönteni az olajos keverékhez a fűszeres lisztet, közben folyamatosan keverjük a robotgép segítségével. Ha az összes lisztet hozzáadtuk, még 5 percig folytatjuk a dagasztást a gép segítségével.
- Ezután kivesszük a tésztát, és további 5 perc alatt kézzel is alaposan megdagasztjuk.
- Ezután olívaolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztjük a tésztát.
- Ha megkelt, egy lapos tepsibe olívaolajat csorgatunk, és szétkenjük. A tésztát kicsit meghúzgáljuk, és tenyerünk segítségével belelapogatjuk a tepsibe. A focaccia egyedi alakját attól nyeri el, hogy a tepsiben lévő tésztát ujjaink hegyével benyomkodjuk, ettől kis kráterek keletkeznek majd a tésztán.
- Ha megformáztuk, újabb 30 percet kelesztjük.
- Ezután nincs más dolgunk, mint olívaolajjal vékonyan megkenni a tésztát, majd a frissen vágott rozmaringlevelekkel és a tengeri sóval megszórni.
- Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 13742
- Feltöltés dátuma: 2015. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A focaccia egy olasz kenyérféleség. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető, mégis nagy sikert tudunk vele aratni, ha vendégeket várunk. Saláták kiváló kísérője, de egy jól behűtött vörösbor mellé, még langyosan csipegetni is fantasztikusan finom. Csak ajánlani tudom...:) Ez nem egy tradicionális olasz recept, mert én abban túl soknak találtam az olívaolaj mennyiségét. Ez egy általam kikísérletezett, de remélhetőleg mindenkinek tetsző (eddig kóstolások alapján- igen) változata a focaccia-nak.