Fokhagymás rántott csirkemáj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
reka8463
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
18 kcal
Összesen
274
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g tej56 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
Összesen
1095
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
60.6g csirkemáj72 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
12.1g tej7 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9 kcal
Összesen
133
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 125.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 757 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 4171 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
274
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3328.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1838 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 503.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16712 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3027 micro
-
Kolin: 1406 mg
-
Retinol - A vitamin: 16682 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 737 micro
Összesen
1095
kcal
- 16% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2026 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 2022 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg csirkemáj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 db tojás
-
1 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A májakat megtisztítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk majd áttörjök, adunk hozzá 1 csipet sót, és pár csepp olajjal fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
- A csirkemájat beletesszük a fokhagymás tejbe, még sózhatunk rajta (a csirkemájat szabad!) és min 1-2 óra hosszáig pácolni hagyjuk.
- A májat sütés előtt kiszedjük papírtörlőre, ha fokhagyma maradt volna rajta, nyugodtan hagyjuk ott, csak a felesleges nedvességet itassuk le róla.
- A tojásokat felverjük, ízesítjük (só, bors, delikát) és a szokásos módon kirántjuk a májakat: liszt + tojás + kenyérmorzsa.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 297
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 134
- Össznézettség: 111216
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Ajánló
Pirított rizzsel nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
reka8463
8 recept
Ismerősöm májat rántott, jó illata volt, de én nem rajongok sem a rántott dolgokért, sem pedig a májért. Persze szoktam készíteni májat hagymásan, de itt kifullad a csirkemájas recepttár..... De olyan jó illata volt, és megkívántam. Hazaérve mind gondolkoztam, hogy hogyan lehetne finomabb. A neten Azilánál találtam egy receptet, ahol Ő fokhagymásan készíti el a disznómájat (gondolom én, a méretéből). A lényeg az, hogy isteni finom lett, és míg sütöttem, mind rájártam, még délután is, kenyér nélkül... Ahányszor utamba esett a konyhában....:D Úgyhogy bátran ajánlom a májat nem igazán kedvelő személyeknek is, hogy 1x érdemes kipróbálni.