r
Nosalty Logó

Fokhagymás-magos hűtős kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Fokhagymás-magos hűtős kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2772 micro
Összesen 2238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 209 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott fedeles edényben a hűtőben tároljuk.
  2. Használat előtt kivesszük a hűtőből (gyengén átgyúrjuk, ha nagyon pufi-levegős), és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
  3. Ezután kettévágjuk, majd egyenként gyengén olajozott vagy lisztezett felületen félujjnyi körrélapogatjuk (lehet nyújtófával is). Hat cikkre vágjukmindegyik kört, majdacikkeketa hosszabbik oldaluktól feltekerjük, és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott/sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket.
  4. Kb. 15 percig pihentetjük, majdfelvert tojással vagy tejjel lekenjük, és az előmelegített, forrósütőben sütjük 10 percig, majd a hőt 200 fokra levéve aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1646
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 159447
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

Ebből a tésztából bármilyen formájú kenyeret (gyökérkenyér, bagett), vagy péksüteményt süthetünk. Zsemlének, kiflinek kevesebb kelesztési és sütési idő kell, mint a kenyereknek; így időt nyerhetünk és általában nagyobb a sikerük is, mert látványosak, ropogósak! Ha igazán ropogósra akarjuk sütni a tésztát, akkor tegyünk forró vizet egy kis edényben a sütőnk aljára, plusz sütés közben is fújhatunk néhányszor vízpermetet a sütőbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Turbózott lusta kifli: fokhagymával, petrezselyemmel, magokkal, búza és kukoricadarával gazdagítottam az előző lusta kifli receptemet. Itt a liszt kétharmada teljes kiőrlésű, ezért lazítottam langyos krumpli-főzőlével, joghurttal és egy kis olívaolajjal. A tészta egyharmad részéből tegnap török gözlemét sütöttem, a többi tészta a hűtőben "puffogott", míg meg nem sütöttem ma kiflinek. Finom, könnyű, ropogós lett; a csülkös bableves mellé kínálom vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...