Fokhagymás-magos hűtős kifli
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13g kenyérliszt bl8045 kcal
-
83 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
3g joghurt2 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
2g tökmag7 kcal
-
2g lenmag9 kcal
-
4g kukoricadara14 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
996 kcal
-
20 kcal
-
4g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
45g kukoricadara163 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.1g kenyérliszt bl8051 kcal
-
28.1g teljes kiőrlésű liszt93 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
37.5g víz0 kcal
-
2.8g joghurt2 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
1.9g tökmag8 kcal
-
1.9g lenmag10 kcal
-
4.2g kukoricadara15 kcal
-
3.4g búzadara12 kcal
-
1.7g fokhagyma2 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4245.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 1523 mg
-
Nátrium 1637 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 524.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 386 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2772 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
-
1 kávéskanál só
-
2 ek joghurt
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek lenmag
-
3 evőkanál kukoricadara
-
3 evőkanál búzadara
Elkészítés
- A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott fedeles edényben a hűtőben tároljuk.
- Használat előtt kivesszük a hűtőből (gyengén átgyúrjuk, ha nagyon pufi-levegős), és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
- Ezután kettévágjuk, majd egyenként gyengén olajozott vagy lisztezett felületen félujjnyi körrélapogatjuk (lehet nyújtófával is). Hat cikkre vágjukmindegyik kört, majdacikkeketa hosszabbik oldaluktól feltekerjük, és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott/sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket.
- Kb. 15 percig pihentetjük, majdfelvert tojással vagy tejjel lekenjük, és az előmelegített, forrósütőben sütjük 10 percig, majd a hőt 200 fokra levéve aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1646
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 159538
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.
Ajánló
Ebből a tésztából bármilyen formájú kenyeret (gyökérkenyér, bagett), vagy péksüteményt süthetünk. Zsemlének, kiflinek kevesebb kelesztési és sütési idő kell, mint a kenyereknek; így időt nyerhetünk és általában nagyobb a sikerük is, mert látványosak, ropogósak! Ha igazán ropogósra akarjuk sütni a tésztát, akkor tegyünk forró vizet egy kis edényben a sütőnk aljára, plusz sütés közben is fújhatunk néhányszor vízpermetet a sütőbe.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Turbózott lusta kifli: fokhagymával, petrezselyemmel, magokkal, búza és kukoricadarával gazdagítottam az előző lusta kifli receptemet. Itt a liszt kétharmada teljes kiőrlésű, ezért lazítottam langyos krumpli-főzőlével, joghurttal és egy kis olívaolajjal. A tészta egyharmad részéből tegnap török gözlemét sütöttem, a többi tészta a hűtőben "puffogott", míg meg nem sütöttem ma kiflinek. Finom, könnyű, ropogós lett; a csülkös bableves mellé kínálom vacsorára.