r
Nosalty Logó

Fokhagymás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3890.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    2351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 2987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztővel, az 1 dl langyos tejjel, a kevés cukorral és kis liszttel kovászt készítünk, amit 15-20 percig kelesztünk.
  2. Közben a tojást az olajjal, a sóval és 5 dkg liszttel elkeverjük, utána összedolgozzuk a megmaradt liszttel és az 1,5 dl langyos vízzel, valamint a már megkelt kovásszal.
  3. Dagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  4. Ha letelt az idő, és körübelül a duplájára kelt a tésztánk, akkor hozzáadjuk a 3 dkg áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, és óvatosan átgyúrjuk!
  5. Keskeny, magas sütőpapíros tepsibe tesszük a tésztát, tejjel lekenjük a tetejét, és éles pengével bevagdossuk.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 19374
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Ajánló

A sütési idő természetesen mindenkinél más, hőlégkeverésnél hamarabb megsül, és elég kisebb hőfok is! Én tettem be egy tepsibe vizet párologni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a fokhagymát annak ki kell próbálnia, nagyon sok kenyeret sütöttem eddig, de szerintem ez a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...