r
Nosalty Logó

Fokhagymás fehérboros sajtkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Fokhagymás fehérboros sajtkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 612 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 277 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 612 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9475.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2856 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    4113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 3667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A fohagymát megtisztítjuk, összezúzzuk/lereszeljük, és kb. 3-4 evőkanál vajon elkezdjük párolni (nem szabad megbarnulnia), ha már kellőképpen felszabadultak az illóolajok, akkor hozzáteszünk kb. 3-4 evőkanál lisztet (ha sűrűbbet szeretnénk, akkor tegyünk bele több lisztet és több vajat), amivel összepirítjuk (hasonlóképp készül, mint a besamel), majd adunk hozzá 1,5-2 liter hideg vizet, majd alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós, majd lasssan ismét melegíteni kezdjük, de időnként kevergetni kell, máskülönben csomós lesz.
  2. Ha összeforrt, hozzáadjuk a fehérbort, kb. 1-2 teáskanál ételízesítőt, kevés borsot, és ha még szükséges, akkor sót. A trappista sajtot lereszeljük, és a levesbe tesszük, illetve hozzáadjuk a tejszínt és a tömlős sajtot. Az egészet alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
  3. A füstölt sajtot szintén lereszeljük, és tálaláskor a leves tetejére tesszük, vagy aki szereti a füstösebb ízt, a leves ízesítésére is használhatja, és bele is főzheti.
  4. A levest pirítóssal tálaljuk, de mint a legtöbb sós alapú krémleveshez, a pirított baconszalonna is illik hozzá.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9223
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alapjában véve a hagymás alapú levesekhez jól megy a fehérbor, itt hasonlóképp jártam el, mint egy fokhagymakrémlevesnél vagy francia hagymalevesnél. A füstölt sajttal viszont óvatosan kell bánni. A levet én úgy készítettem, hogy a füstölt sajtot is belefőztem, így viszont túlságosan intenzív íze lett. Egy javított verzióban már viszont kevesebb füstölt sajttal jobb ízt lehet elérni, így épphogy csak a kellő pikáns ízét kapja meg, és nem nyomja el a többi ízt a levesben.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...