Fokhagymás burgonyapüré baconnel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1379
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 223.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 646 micro
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2249 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 540 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 894.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 484 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2582 micro
Összesen
1379
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fokhagymát héjastól megdinszteljük az olívaolajban, hagyjuk kihűlni.
- A bacont apró, rövid csíkokra vágjuk, akisült zsírt eltávolítjuk.
- A burgonyát megpucoljuk, felaprítjuk, és 1 kk sóval puhára főzzük.
- A puhára főtt krumpliról a vizet eltávolítjuk, még melegenjól áttörjük.
- Alacsony hőmérsékleten tovább főzzük a pürét. Tegyük bele a vajat és 1 ekolívaolajat, hagyjuk felolvadni,dolgozzuk jól össze a krumplival.
- Ízlés szerint sóval,borssal ízesítjük.
- Távolítsuk el a fokhagyma héját, és tegyük a burgonyához, jól keverjük össze.
- Tegyük hozzá a tejfölt, tejszínt és a tejet. Természetesen lehet csak tejet használni, és növelni vagy csökkenteni a mennyiségét.
- Szórjuk bele a bacontés az újhagymát, jól keverjük össze, melegen tálaljuk, a tetejét ízlés szerint megszórjuk újhagymával vagy baconnel.
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7961
- Feltöltés dátuma: 2013. július 25.
Ajánló
Vasárnapi ebédhez, sült húsok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Laktató, ízletes, a férjem kedvence. Ha fokhagymás sült húst készítünk, akkor abból is ki lehet venni a fokhagymát, és fel lehet használni a krumpli mellé.