r
Nosalty Logó

Fokhagymaleves tojásrántottával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
Fokhagymaleves tojásrántottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Tojáshoz

Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Tojáshoz

Összesen 653 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Tojáshoz

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 653 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Tojáshoz

Elkészítés

Leveshez

  1. Vizet feltesszük forrni a sóval és a fokhagymával, forrni hagyjuk 5-10 percet, ezalatt elkészítjük az eresztéket, lisztet tejföllel és tejjel simára kavarjuk, hozzáadjuk a forrásban levő fokhagymás vízhez, és hagyjuk, amíg újból forrni kezd (vigyázat, hamar kifut a fazékból) .
  2. Tojásokat jó habosra verjük egy pici sóval, és felhevített napraforgó olajban mindkét felét megsütjük, kiemeljük, és kisebb darabokra felvágjuk.
  3. Beletesszük a levesbe, a tepsiben visszamaradt olajban feloldjuk a fűszerpaprikát (vigyázva, mert hamar ég), egy merőkanál levessel feltöltjük, a leveshez adjuk.
  4. Savanyítjuk 2-3 evőkanál ecettel (ízlés szerint), és lehet is tálalni.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 66 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 11825
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Ajánló

Túrós csusza juhtúróval remekül illik hozzá, vagy túros puliszka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

Volt mikor nagyon hamar kellet készítenem valamit, mert nálunk a leves mindennapi, és ekkor mindig bejött, az alapanyagok mindig kéznél vannak, ha nem volt tejfölöm, jó volt tejjel is. Ugyanígy készítem a salátalevest is!

Hozzávalók

Leveshez

Tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...