r
Nosalty Logó

Focaccia szárított paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
cirpi
Focaccia szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6533.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    4789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4520 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, búzadarát, sót, cukrot és élesztőt egy nagy keverőtálba tesszük! Egy mérőedényben kimérjük a vizet és az olívaolajat, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és határozott mozdulatokkal összekeverjük, majd kb 10 percen keresztül dagasztjuk!
  2. Ha van otthon kenyérsütő gépünk vagy dagasztónk, akkor nyugodtan hagyjuk a gépre a nehéz munkát! Arra figyeljünk, hogy a kenyérsütő esetében mindig a nedves alapanyagok kerüljenek először a gépbe, és csak utána a szárazak!
  3. A megdagasztott tésztát meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, vagyis állni hagyjuk, ez kb. 1 óra alatt megvan!
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra! Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe pár evőkanál olívaolajat löttyintünk, és meghintjük sóval. A megkelt tésztát óvatosan átegyengetjük a tepsibe, figyelve arra, hogy minél több levegő maradjon a tésztában! Kicsit szétnyomkodjuk, hogy kitöltse a tepsit, de nyugodtan maradhat hepehupás, ettől lesz olyan rusztikus!
  5. A szárított paradicsomokat falatnyi méretűekre vágjuk - én 2-3-ba szoktam - és az ujjainkkal néhány mélyedést csinálunk a tésztába, amibe a paradicsom darabkákat belenyomkodjuk. Nem kell durván, csak hogy ott maradjanak! A tésztánk tetejét meglöttyintjük még kb. 3 evőkanál olívaolajjal, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és meghintjük az apróra vágott rozmaring levelekkel!
  6. Még kb. 10 percet kelesztjük a tepsiben - addig már biztosan bemelegszik a sütő is - aztán mehet be a 200 fokra sütkérezni kb. 15-20 percig, míg a teteje aranybarnára sül!
  7. Mártogatósként készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölt, ami csupán annyiból áll, hogy egy nagy pohár tejfölbe 1 jó duci gerezd fokhagymát reszelünk, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2493
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.

Receptkategóriák

Egy balul elsült olaszországi nyaralás után nagyon örültünk, hogy hazaértünk! Ebből az alkalomból "welcome home" partira hívtuk a barátainkat, és csakazértis olasz kaját szerettünk volna csinálni! Így lett az előétel ez a finom, ropogós focaccia, hozzá egy kis fokhagymás tejföllel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...