r
Nosalty Logó

Focaccia magyarosan paradicsomszósszal és virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Focaccia magyarosan paradicsomszósszal és virslivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Összesen 3142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    2031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6136 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9103 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    6093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1472 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Elkészítés

Focaccia tészta

  1. A langyos víz felében futtassuk fel az élesztőt. A lisztet szitálhatjuk is, egy tálban mérjük ki. Adjuk hozzá a sót, fokhagymaport, oregánot.
  2. A felfutott élesztőt öntsük hozzá, az olajat mérjük ki, öntsük a többi hozzávalóhoz, és a maradék vízzel dagasszunk könnyű tésztát.(Ha kevés a víz, adjunk még keveset hozzá.)
  3. Formázzunk belőle két gombócot, takarjuk le konyharuhával, és pihentessük 1 órán át. Utána rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Kenjük meg a szósszal. Majd jöhet a feltét: virslivel rakjuk ki és sajttal. (a sajtot én csíkokban tettem rá.)
  5. 200 C-fokos sütőben süssük készre. Akkor jó, ha a focaccia alja már színt kapott. Tálaljuk, jó étvágyat!!

Magyaros szósz

  1. Az olajban megfonnyasztjuk a reszelt hagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk. Fűszerezzük.
  2. Esetleg kis vízzel hígíthatunk rajta. Összefőzzük pár perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 539
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 28.

Ajánló

Lehet a két lepény együtt nem fog ráférni egy tepsire, így két lépésben kell megsütni. Ha viszont befér a sütőbe, egyszerre két tepsit is be tolhatunk....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvelt olasz étel, amit a magyarok is szívesen fogyasztanak. Könnyű elkészíteni. Variálható a feltétek számos variációja, én most egy magyaros változatot készítettem, ami harmonikus ízvilágot nyújtott.... :-)))

Hozzávalók

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...