r
Nosalty Logó

Focaccia magyarosan paradicsomszósszal és virslivel

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Focaccia magyarosan paradicsomszósszal és virslivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Focaccia tészta

Magyaros szósz

1048
Kalória
33.6g
Fehérje
138g
Szénhidrátok
39.3g
Zsír
195.6g
Víz
74g
Koleszterin
7g
Rost
6.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Összesen 3142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Focaccia tészta

Magyaros szósz

Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    2031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6136 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1048 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9103 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    6093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    586.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1472 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

Focaccia tészta

  1. A langyos víz felében futtassuk fel az élesztőt. A lisztet szitálhatjuk is, egy tálban mérjük ki. Adjuk hozzá a sót, fokhagymaport, oregánot.
  2. A felfutott élesztőt öntsük hozzá, az olajat mérjük ki, öntsük a többi hozzávalóhoz, és a maradék vízzel dagasszunk könnyű tésztát.(Ha kevés a víz, adjunk még keveset hozzá.)
  3. Formázzunk belőle két gombócot, takarjuk le konyharuhával, és pihentessük 1 órán át. Utána rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Kenjük meg a szósszal. Majd jöhet a feltét: virslivel rakjuk ki és sajttal. (a sajtot én csíkokban tettem rá.)
  5. 200 C-fokos sütőben süssük készre. Akkor jó, ha a focaccia alja már színt kapott. Tálaljuk, jó étvágyat!!

Magyaros szósz

  1. Az olajban megfonnyasztjuk a reszelt hagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk. Fűszerezzük.
  2. Esetleg kis vízzel hígíthatunk rajta. Összefőzzük pár perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedvelt olasz étel, amit a magyarok is szívesen fogyasztanak. Könnyű elkészíteni. Variálható a feltétek számos variációja, én most egy magyaros változatot készítettem, ami harmonikus ízvilágot nyújtott.... :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!