Focaccia ahogy samuraj készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
samuraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
655
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1966
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
655
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 119.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2379.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 1793 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 269.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1966
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót. A cukrot feloldjuk a langyos vízben, felfuttatjuk az élesztőt. Az olajbogyót apróra vágjuk. A fűszereket, ha friss, akkor apróra vágjuk, ha szárított, összemorzsoljuk és összekeverjük.
- A puha vajat és a 2 ek olajat a liszthez adjuk az élesztős vízzel együtt. Jól kidagasztjuk, és a végén belegyúrjuk az olajbogyót.
- 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és az ujjainkkal több helyen benyomkodjuk a tésztát. További 20 percig kelesztjük.
- A sütőt 200 fokra melegítjük. A tésztát megkenjük a maradék (1 dl) olajjal, és meghintjük a fűszerekkel. Aranyszínűre sütjük.
- Ha megsült, még forrón bekenjük kicsi olajjal, és meghintjük nagyszemű tengeri sóval.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2782
- Feltöltés dátuma: 2015. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
samuraj
9 recept
Szeretem az eredeti focacciát, de megváltoztattam a saját számíze szerint.