r
Nosalty Logó

Florentin tallér zabpehellyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Florentin tallér zabpehellyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4332.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    888 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 5621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládé kivételével mindent egy tálba rakunk, és jól összekeverjük. Kb. egy fél órát hagyjuk pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra
  2. A tepsibe kis halmocskákat teszünk egymástól távol, és meg is lapogathatjuk, hogy tallér legyen belőle.
  3. 15 max. 20 perc alatt pirosra sütjük. (Sütőtől függően)
  4. Egy lapát segítségével óvatosan levesszük a sütőlapról, és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert melegén még törékeny.
  5. Mikróban olvasztunk egy kis csokoládét egy mogyorónyi margarinnal együtt, és ezzel bekenjük a tallérok talpát és oldalát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x21
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11352
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

Ha nincs kéznél barna cukor, sima kristálycukorral is ugyanolyan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Florentin tallér zabpehellyel
tekovacs 91 recept

A szakácskönyvek a karácsonyi, adventi ünnepkör süteményei közt említik, de szerintem bármikor fogyasztható. Van olyan változata is, ahol szódabikarbónát tesznek a masszához, akkor magasabb lesz. Nekem ez a lapos, ropogós tallér jobban ízlik. Ez a sütemény amilyen csúnyácska, olyan finom és egészséges! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...