r
Nosalty Logó

Florentin tallér zabpehellyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Florentin tallér zabpehellyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4332.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    888 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 5621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládé kivételével mindent egy tálba rakunk, és jól összekeverjük. Kb. egy fél órát hagyjuk pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra
  2. A tepsibe kis halmocskákat teszünk egymástól távol, és meg is lapogathatjuk, hogy tallér legyen belőle.
  3. 15 max. 20 perc alatt pirosra sütjük. (Sütőtől függően)
  4. Egy lapát segítségével óvatosan levesszük a sütőlapról, és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert melegén még törékeny.
  5. Mikróban olvasztunk egy kis csokoládét egy mogyorónyi margarinnal együtt, és ezzel bekenjük a tallérok talpát és oldalát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x21
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11355
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

Ha nincs kéznél barna cukor, sima kristálycukorral is ugyanolyan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Florentin tallér zabpehellyel
tekovacs 91 recept

A szakácskönyvek a karácsonyi, adventi ünnepkör süteményei közt említik, de szerintem bármikor fogyasztható. Van olyan változata is, ahol szódabikarbónát tesznek a masszához, akkor magasabb lesz. Nekem ez a lapos, ropogós tallér jobban ízlik. Ez a sütemény amilyen csúnyácska, olyan finom és egészséges! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...