r
Nosalty Logó

Flódni-cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Flódni-cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Összesen 4728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10275.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    4259 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    944 mg
  • Foszfor
    3664 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    737.5 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 4728 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Elkészítés

Az almavajhoz

  1. Először tegyük fel főni az almavajat: a gyümölcsök magházát vágjuk ki, de ne pucoljuk meg őket. Vágjuk azonos méretű kockákra az almákat, majd tegyük egy lábasba a mézzel és a fűszerekkel együtt.
  2. Kis lángon, fedő alatt főzzük az egészet. Viszonylag lassú folyamat lesz, mivel az alma a saját gőzében fog teljesen szétfőni. Az első 30 perc alatt ne emeljük fel a fedőt, utána azonban keverjünk rajta egyet, nehogy leégjen.
  3. Összesen nagyjából egy óra kell az almák teljes szétfőzéséhez: akkor zárjuk el alatta a lángot, ha az egész pépes, már csak néhány héjdarabka látszik, és a „vajnak” mélybordó színe van. Az almavajat turmixoljuk krémesre és tegyük félre felhasználásig.

A piskótához

  1. Amíg fő az alma, süssük meg a muffinokat. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, a nedveseket pedig egy kisebb pohárban. Öntsük a nedves részt a szárazhoz, és keverjük homogénre a masszát.
  2. Melegítsük elő a sütőnket 180℃-ra, és készítsünk elő egy 12-lyukú muffinformát. A mélyedéseket kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. A tésztát osszuk el a 12 lyuk között. Süssük a muffinokat 25 percig.

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

  1. Hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni a muffinokat. Ha esetleg nagyon felpúposodtak, vágjuk le róluk a felesleges részt. Egy habcsővel vagy más kiszúróval vájjuk ki a muffinok közepét. A lyukakba kanalazzunk almavajat. Kenjük meg a sütemények tetejét szilvalekvárral.
  2. A habcsókhoz készítsünk cukorszirupot a vízből és cukorból. Keverjük addig, amíg fel nem forr, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne. Amikor felforrt, hagyjuk abba a kevergetést. Forraljuk az egészet, amíg el nem éri a 115℃-ot (maghőmérő segítségével).
  3. Mielőtt teljesen elkészülne a cukorszirup, kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Amikor laza habot alkot, csorgassuk hozzá óvatosan a forró cukorszirupot. Verjük még egy percig, majd forgassuk bele a darált diót.
  4. Tegyük habzsákba a tojásfehérjét, és körkörösen nyomjuk a muffinok tetejére. Egy flambírozó pisztollyal enyhén pirítsunk rá, ha szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3608
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flódni-cupcake
Lakos Benedek 373 recept

Vannak ízek, amelyek tagadhatatlanul a karácsonyhoz tartoznak. Nem véletlen tehát, hogy a süteményeket folyamatosan ezekkel az ízekkel sütjük az ünnepre. A flódni híres arról, hogy négyet is felsorakoztat közülük, ez a négy íz ihlette ezt a lenti süteményt is.

Hozzávalók

Az almavajhoz

A piskótához

A diós habcsókhoz és az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...