Flódni Anzsel konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
anzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
8g tej5 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Az almatöltelékhez
A diótöltelékhez
-
33g dió218 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9 kcal
-
4g méz13 kcal
-
1g rum2 kcal
-
33g tej19 kcal
A máktöltelékhez
A lekvár
-
50g szilvalekvár78 kcal
Összesen
1654
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Az almatöltelékhez
A diótöltelékhez
-
200g dió1308 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
56 kcal
-
25g méz76 kcal
-
4g rum9 kcal
-
200g tej112 kcal
A máktöltelékhez
-
200g mák1050 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
56 kcal
-
25g méz76 kcal
-
200g tej112 kcal
A lekvár
-
300g szilvalekvár465 kcal
Összesen
9907
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
15g finomliszt55 kcal
-
7.5g margarin54 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
0.6g élesztő1 kcal
-
1.5g tej1 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
Az almatöltelékhez
A diótöltelékhez
-
6g dió39 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.6g sárgabaracklekvár2 kcal
-
0.7g méz2 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
6g tej3 kcal
A máktöltelékhez
-
6g mák31 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.6g sárgabaracklekvár2 kcal
-
0.7g méz2 kcal
-
6g tej3 kcal
A lekvár
-
9g szilvalekvár14 kcal
Összesen
296
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 80 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1592.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.1 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 121 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 400 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
1654
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.5 g
Zsír
-
Összesen 480 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 219 g
-
Koleszterin 920 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9555.1 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 3979 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1185 mg
-
Foszfor 3556 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1290.8 g
-
Cukor 693 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 726 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2555 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 789 micro
-
Kolin: 870 mg
-
Retinol - A vitamin: 2402 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1761 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1145 micro
Összesen
9907
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1.5 dl tejföl
-
2 dkg élesztő
-
0.5 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
5 dkg porcukor
-
1 csipet só
Az almatöltelékhez
A diótöltelékhez
-
15 dkg cukor
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek méz
-
0.5 ek rum
-
2 dl tej
A máktöltelékhez
-
15 dkg cukor
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek méz
-
2 dl tej
A lekvár
-
30 dkg szilvalekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát 5 egyenlő cipóba osztjuk, kinyújtjuk téglalap formára.
- A tepsiben a következő sorrendben rakjuk: Az első lapot dióval töltjük, a következők: alma, lekvár, mák és a tésztatető, melyet villával megszurkálunk, és kétszer átkenjük felvert tojással kenőtoll segítségével. Végül készre sütjük.
- Ha kihűlt, felszeleteljük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom, és sokáig el áll.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 16439
- Feltöltés dátuma: 2012. január 03.
Ajánló
Jó tanácsok: A margarint vagy a vajat langyosítsuk fel, így könnyebben tudunk dolgozni vele. A diót és a mákot főzés közben gyakran kevergessük, hogy ne égjen oda. A tepsit mindig béleljük ki alufóliával, így biztosan nem ég le, és nem ragad oda a tészta - az alufóliát szépen le tudjuk fejteni a tésztáról.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
anzsel
2 recept
Még nem késő megsütni! Pár éve, szintén egy karácsonyi sütés-főzés, receptkeresgélés közben találtam rá, erre a receptre. Azóta minden évben karácsonykor sütök egy tálca flódnit a család örömére. Nagyon finom gazdag sütemény,(meg merem kockáztatni, hogy még a karácsonyi asztalon a bejglit is kiváltja) nem igényel szakácstudományt. Mindenkinek ajánlom.