r
Nosalty Logó

Flódni Anzsel konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anzsel
Flódni Anzsel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Összesen 1654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Összesen 9907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    480 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    219 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9555.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    3979 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1185 mg
  • Foszfor
    3556 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1290.8 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2402 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1761 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 9907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát 5 egyenlő cipóba osztjuk, kinyújtjuk téglalap formára.
  2. A tepsiben a következő sorrendben rakjuk: Az első lapot dióval töltjük, a következők: alma, lekvár, mák és a tésztatető, melyet villával megszurkálunk, és kétszer átkenjük felvert tojással kenőtoll segítségével. Végül készre sütjük.
  3. Ha kihűlt, felszeleteljük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom, és sokáig el áll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16415
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Jó tanácsok: A margarint vagy a vajat langyosítsuk fel, így könnyebben tudunk dolgozni vele. A diót és a mákot főzés közben gyakran kevergessük, hogy ne égjen oda. A tepsit mindig béleljük ki alufóliával, így biztosan nem ég le, és nem ragad oda a tészta - az alufóliát szépen le tudjuk fejteni a tésztáról.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
anzsel 2 recept

Még nem késő megsütni! Pár éve, szintén egy karácsonyi sütés-főzés, receptkeresgélés közben találtam rá, erre a receptre. Azóta minden évben karácsonykor sütök egy tálca flódnit a család örömére. Nagyon finom gazdag sütemény,(meg merem kockáztatni, hogy még a karácsonyi asztalon a bejglit is kiváltja) nem igényel szakácstudományt. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...