r
Nosalty Logó

Flana tallér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lilalicsi
Flana tallér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

1519
Kalória
14.4g
Fehérje
163g
Szénhidrátok
91.7g
Zsír
43.6g
Víz
236g
Koleszterin
4.9g
Rost
50.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 1519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 6078 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    366.6 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 6078 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 405 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta összeállításához vegyítsük össze az átszitált lisztet, keményítőt, sütőport és a vaníliás cukrot. Tegyük hozzá a többi alapanyagot, és gyúrjunk puha tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük egy órára a hűtőbe.
  2. A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, majd szaggassunk öt centiméteres köröket, és fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokon süssük 10-12 percig ügyelve arra, hogy világos maradjon a süteményünk.
  3. Az elkészült korongokat, tegyük félre hűlni. Ebből az adagból nagyjából 24 db korong készül.
  4. Összeállításhoz a krémet adagoljuk habzsákba, nyomjunk tetszőleges mennyiséget egy korongra, majd egy másikkal fedjük be.

Krém

  1. A megadott utasítás szerint keverjük habosra a tejet a pudingporral.
  2. Egy másik tálban habosítsuk a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd dogozzuk össze a kétféle krémet, és ezt is tegyük a hűtőbe.

Máz

  1. A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót.
  2. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat, és folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele a masszába.
  3. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni a használat előtt. Az elkészült korongok tetejét vonjuk be a mázzal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bármilyen ünnepi alkalomra készíthetjük, hiszen rendkívül ízletes és dekoratív sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!