r
Nosalty Logó

Flamand rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Flamand rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 650 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 1946 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 650 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1946 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

réteshez

tetejére

Elkészítés

réteshez

  1. A tejbe beáztatjuk a kifliket és a mazsolát.
  2. A lágy vajat habosra keverjük a tojássárgájával. Ezután kinyomkodjuk a kifliből a tejet, szétmorzsoljuk, és beletesszük a vajas tojásba.
  3. A sajtot is hozzáreszeljük, majd jöhet a tejföl. Ezt kézi krumplinyomóval egynemű masszává dolgozzuk össze.
  4. Amikor készen vagyunk, belekeverjük a mazsolát, a pici sót, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A leveles tésztát kigöngyöljük és félbevágjuk. Mindegyik felét megkenjük a töltelékkel, és felgöngyöljük. A tekercsek tetejét egy kevéske olajjal megkenjük.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép halványbarnára megsütjük.
  7. A sütőből kivéve felszeleteljük, meghintjük porcukorral, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3364
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 03.

Ajánló

A rétes trappista sajttal elkészítve is nagyon ízletes!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flamand rétes
Lizinka_ 604 recept

Csak kóstolás után derül ki igazán, hogy mennyire passzol a sajt a mazsolával és a porcukorral. Ajánlom ezt a rétest kipróbálásra mindenkinek!

Hozzávalók

réteshez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...