Flamand rakott hús
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Biri36
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hús elkészítése
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
32 kcal
-
50g camembert sajt150 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
Köret elkészítése
-
175g burgonya101 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Tálalás
Összesen
815
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hús elkészítése
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
150g félszáraz fehérbor126 kcal
-
200g camembert sajt600 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
Köret elkészítése
-
700g burgonya404 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Tálalás
Összesen
3256
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hús elkészítése
-
19.9g sertés szűzpecsenye22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
11 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
5 kcal
-
24 kcal
-
4g gépsonka5 kcal
-
7.2g paradicsom1 kcal
Köret elkészítése
-
27.9g burgonya16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
16.9g napraforgó olaj37 kcal
Tálalás
Összesen
129
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1892.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 343.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
815
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.8 g
Zsír
-
Összesen 199.1 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 693 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7571.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 918 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 2786 mg
-
Nátrium 3203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1373.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 701 mg
-
Retinol - A vitamin: 688 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1033 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 435 micro
Összesen
3256
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 184 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Hús elkészítése
-
1 db sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 db csirkemellfilé
-
2 ek vaj
-
1.5 dl félszáraz fehérbor
-
20 dkg camembert sajt
-
10 dkg gépsonka
-
1 nagy db paradicsom
Köret elkészítése
-
70 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 szál petrezselyem
-
5 dl napraforgó olaj
Tálalás
Elkészítés
Hús elkészítése
- Kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk a szűzpecsenyét, kiklopfoljuk, sóval, fehérborssal mindkét oldalát meghintjük. A csirkemellfiléből is hasonló méretű szeleteket vágunk, mint a szűzérméből, szintén sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd először a szűzérmére, majd a csirkemell szeletekre hirtelen kérget sütünk.
- Kiszedjük a húst, a serpenyőbe öntjük a fehérbort, újramelegítjük, és visszatesszük bele az összes hússzeletet, kb. 10 percig még pároljuk az egészet. A visszamaradt léből barna mártást készíthetünk.
Köret elkészítése
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben majdnem készre főzzük. Leszűrjük, és forró olajban pirosra sütjük. Az olajból itatós papírra szedjük, sózzuk, és meghintjük pirospaprikával.
- Amennyiben nem barna mártással szeretnénk enni, lehet hozzá gyümölcsmártást is készíteni ízlés szerint, pl. áfonya. (A képen rebarbarás őszibarackmártással látható, de ehhez a nyáron tettem el a hozzávalókat.)
Tálalás
- Egy teflon serpenyőt kikenünk egy leheletnyi vajjal, rádobjuk a sonkaszeleteket, csak hogy épp átmelegedjenek, majd a camembert sajtot fektetve, keresztben elvágva, a penészes felével lefelé hirtelen megsütjük annyira, hogy a nyitott felső fele lágy legyen, de még ne folyjon.
- A hús tálalása előtt kissé alágyújtunk megint a serpenyőnek, hogy a hús biztosan kellemes meleg legyen, majd a tányéron egymásra helyezve: egy szelet csirkemellet, egy szelet paradicsomot, egy szelet szűzérmét, egy szelet sonkát, megint egy szelet csirkemellet, és végül az egészre az olvasztott camembert sajtot tesszük.
- A tányérra kis mártásos tálkába, vagy ha nincs, kis pohárba öntjük a mártást.
- Végül a burgonyát a tányérra helyezzük, kis petrezselyemmel díszítjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 24874
- Feltöltés dátuma: 2016. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Biri36
10 recept
Étteremben kóstoltam hasonlót, és mivel könnyű elkészíteni, itthon is megpróbálkoztam vele, a siker garantált. :)