r
Nosalty Logó

Flamand pörkölt A'la Atya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Flamand pörkölt A'la Atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapozás

Főzés

Összesen 974 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapozás

Főzés

Összesen 7789 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapozás

Főzés

Összesen 111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 974 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    906.7 g

Zsír

  • Összesen
    265.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16663.1 g
  • Cink
    162 mg
  • Szelén
    1379 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    1248 mg
  • Foszfor
    9233 mg
  • Nátrium
    3771 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    5398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    31 mg
  • B12 Vitamin:
    174 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    280 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    3785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 7789 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Alapozás

Főzés

Elkészítés

Alapozás

  1. A nagy kockákra vágott marhahúst grill rácson, faszén felett félkészre sütjük.
  2. Eközben az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon, fedő alatt, alacsony lángon megpároljuk, majd a végén hozzáadjuk a barna cukrot, és erős tűzön, állandó kevergetés mellett karamellizáljuk a hagymát addig, míg szép aranybarna lesz.

Főzés

  1. A félig megsütött marhahúst és a karamellizált hagymát egy bográcsba helyezzük, átkeverjük, aláöntünk 1 liter barna sört, és főzni kezdjük.
  2. Egy óra elteltével hozzáadjuk a maradék 1 liter barna sört, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérleveleket, majd további 2 órán át főzzük. Ha a levét kezdi elfőni, egy kevés vízzel pótoljuk.
  3. A kenyérszeleteket megkenjük mustárral, majd a mustáros felével lefelé a bográcsba fektetjük.
  4. Addig főzzük, míg a kenyér beleolvad a szaftba és besűríti azt.
  5. Forrón, mustárral megkent kenyérrel kínáljuk!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8195
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Belga ételhez belga sör dukál. Főként belga szerzetesrendi barna sör illik hozzá. Talán legjobb választás a Chimay Trappist...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

A flamand pörköltnek több változata ismert. Most az én verzióm került kipróbálásra. A húsokat lisztezés, serpenyőben való kisütés helyett grillrácson, forró faszénen sütöttem meg, ami az elkészült étel ízvilágát egy magasabb szintre helyezi. És miért is ne sütnénk kinn a húst, ha már bográcsozunk? Kiváló étel ez egy barátokkal töltött napon, amikor a napfényé, a kerté a főszerep. Ilyenkor elmaradhatatlan a felszálló füst és a levegőben terjengő finom illat. Ajánlom minden bográcsozni szeretőnek, és azoknak is, akik bátortalanok ilyen téren! Ez az étel elragadó, egyszerű, és természetesen ínycsiklandó!

Hozzávalók

Alapozás

Főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...