Fitt sárgaborsó-krémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
83g felesborsó303 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
33g görög joghurt34 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
63g avokádó75 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
17g tökmag74 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
527
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g felesborsó1820 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
380g avokádó450 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
100g tökmag446 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3172
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
36.1g felesborsó131 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14.4g görög joghurt15 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
27.4g avokádó32 kcal
-
12.3g citrom2 kcal
-
7.2g tökmag32 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
228
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 616.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
527
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.3 g
Zsír
-
Összesen 120.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3700.9 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 1935 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 151 mg
VÍZ
-
Összesen 338.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 773 micro
Összesen
3172
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg felesborsó
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kk szódabikarbóna
-
200 ml görög joghurt
-
3 ek olívaolaj
-
1 db citrom
-
100 g tökmag
-
petrezselyem ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sárgaborsót átmossuk és kb. 1 órára beáztatjuk. Közben a tökmagot száraz serpenyőben lepirítjuk. Az avokádót apró kockára vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével, pici sóval és a felaprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel. (Más friss zöldfűszerekkel is jól harmonizál a semleges ízű avokádó.)
- Áztatás után a borsót kb. kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Sózzuk, leheletnyi borsot teszünk rá. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a szárított zöldségkeveréket és a felaprított fokhagymát. A fedőt félremozdítjuk, kis lángon főzzük és időnként kavargatjuk, nehogy kifusson.
- Ha a borsószemek kezdenek szétfőni, botmixerrel pürésítjük és a görög joghurttal selymesítjük. Híg állagot állítunk be, mert hűlés közben egyre inkább sűrűsödni fog. A levest, a zöldfűszeres avokádóval és a tökmaggal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 208
- Feltöltés dátuma: 2021. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept