r
Nosalty Logó

Fitt, diétás, epres charlotte

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tandi
Fitt, diétás, epres charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 232 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 1394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

piskóta

krém

összeállítás

Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 232 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4742.7 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    905 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    45 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 1394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    104 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. Először a piskótatekercset sütjük meg. Ehhez a tojásokat habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. Ha valaki úgy szereti, természetesen készítheti a hagyományos módszerrel is, nevezetesen külön veri habbá a fehérjét, és külön a többi hozzávalót, majd összeforgatja.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsibe sütőpapírt rakunk (én mindig be szoktam fújni olajspray-vel is, biztos, ami biztos), majd beleöntjük a piskótát. Készre sütjük kb. 10 perc alatt, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Ha már csak langyos, egy konyharuhára tesszük a papírtól megszabadított piskótát, és feltekerjük.
  3. Ha kihűlt, kigörgetjük, megkenjük kb. 10 dkg diétás eperlekvárral, újra feltekerjük, és vékony szeleteket vágunk belőle. Egy félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal, majd körben a szeleteket belehelyezzük.
  4. Közben elkészítjük a krémet: 45 dkg túrót, 5 dkg joghurtot, 5 dkg diétás eperlekvárt és az erythriolt robotgéppel kikeverünk, majd hozzáadjuk a zselatinfixet. A megmosott epret darabokra vágva óvatosan beleforgatjuk a krémbe (vagy a krémet az eperrel rétegezzük, ha érett az eper, inkább ezt javaslom). Ha kész, belesimítjuk a tálba. A tetejére a maradék szeleteket tesszük. Szintén folpackkal borítjuk, és egy tányért helyezünk rá. Ha van rá mód, súlyt helyezünk rá, pl. egy dobozos tejet vagy üdítőt.
  5. Hűtőszekrényben pihentetjük egy éjjelen át. Tálaláskor levesszük a folpackot, egy nagyobb tányért helyezünk rá, majd egy erőteljes mozdulattal megfordítjuk. Úgy szeleteljük, mint egy tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1464
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 04.

Ajánló

A tepsi, amiben én sütöttem, 30x40 cm, a tál átmérője pedig 20 cm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életmódváltóként szeretek egészséges édességet fogyasztani, így született ez a recept is.

Hozzávalók

piskóta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...