r
Nosalty Logó

Finom Rózsi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kovács Györgyi
Finom Rózsi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

614
Kalória
12.9g
Fehérje
64.3g
Szénhidrátok
35.4g
Zsír
87.5g
Víz
175.7g
Koleszterin
4.3g
Rost
31.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3966 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1391 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 4913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Először a linzertésztát gyúrjuk össze. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, végül a tejfölt és a reszelt citromhéjat is. Összedolgozzuk, és legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a tésztánk a hűtőben pihen, addig az almát megmossuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A csokoládét is lereszeljük, illetve felolvasztjuk, a diót megdaráljuk.
  3. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a darált diót, a reszelt csokoládét és a reszelt almát. A tojásfehérjét keményre verjük, és azt is óvatosan a masszához keverjük.
  4. Hűtőből kivesszük a tésztát, egy darabkát a sütemény tetejére a rácsnak félreteszünk belőle. Egy 23*32 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és a tepsibe rakjuk. Ráhalmozzuk a masszát, és a megmaradt linzertésztából rácsot rakunk rá, amit tojásfehérjével lekenünk.
  5. Előmelegített sütőben 25 percig 170 fokon sütjük. Tetejét porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23*32

Már régóta szemezek ezzel a Rózsival a Nagyi szakácskönyvében. Próbáltam megfejteni, mitől Finom Rózsi a sütemény neve. Nem sikerült. Viszont tényleg nagyon FINOM!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Érdemes sötétebb nádcukrot ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Krémes, dobostorta, Sacher: 5 cukrászda, ahol a sütemények nagyágyúi mindig...

Hosszú időn keresztül, ha tehettem, elkerültem az olyan cukrászdai klasszikusokat, mint amilyen a dobostorta, az Esterházy-torta, a Rigó Jancsi vagy épp francia krémes. Sosem voltam finnyás, de a szájpadlásomra tapadó, már ízében is művi krém mindig elvette a kedvem, így inkább választottam az újhullámos cukrászdák szintén újhullámos finomságait. Mióta azonban egyre több hely vállalja, hogy visszaadja ezeknek a régivágású tortáknak a becsületét, én is bátrabban térek vissza a gyerekkorom ízeihez, és nagy örömömre, eddig még nem kellett csalódnom.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!