Finom almás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Abigél Lili
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
332
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1666
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
332
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1943 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 835 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.1 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 447 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 618 micro
Összesen
1666
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A két tojást és a cukrot habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vajat, és összekeverjük.
- Fokozatosan beleöntjük a lisztet, és a sütőport, majd homogén állagúra keverjük a tésztát.
- A végén belekeverjük a tejfölt is.
- Kivajazunk egy piteformát, és megszórjuk búzadarával, úgy, hogy mindenhol ellepje a formát.
- Beleöntjük a tésztát, és betesszük az előmelegített sütőbe.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük az almás tetejét a sütinek: 2 almát lereszelünk.
- Beletesszük egy kis lábosba, és felforraljuk a mézzel, és a fahéjjal.
- Hagyjuk rotyogni, amíg kocsonyás állagú nem lesz.
- Kivesszük a sütit a sütőből, és megkenjük az almás krémmel.
- Hagyjuk kihűlni.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 811
- Feltöltés dátuma: 2024. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Abigél Lili
1 recept
Fázós őszi napok elengedhetetlen kelléke egy finom almás sütemény! Kint süvít a szél, és a kályha mellett, ezt majszolva, egy jó könyvet olvasol...😋 Aki édesszájú, akár fahéjas tejszínhabbal is díszítheti!