r
Nosalty Logó

Finom almás pite pussycat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Finom almás pite pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 566 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 566 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1902 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 4530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítsük el, az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk egy kis citromlével.
  2. Kb. 5 perc után kinyomhatjuk, de nem öntjük ki, se nem isszuk meg a levet, kb. 3-4 dl-re van szükségünk. Ha nem elég, vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a pudingport és a cukrot, állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd beletesszük a fahéjat, és ráöntjük az almára, jól elkeverjük. (Az almát nem kell megfőzni!)
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóba osztjuk, és az egyiket betesszük a hűtőbe.
  4. A másikat tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. Megszórjuk kekszmorzsával, ha nincs, zsemlemorzsa is jó. Ráöntjük a tölteléket, elsimítjuk egyenletesen.
  5. A másik tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére helyezzük. Jól megszurkáljuk, és tojással megkenve a sütőbe toljuk, amit előre 180 fokra előmelegítettünk. Nekem egy órát sült, szép pirosra a teteje. Rácson teljesen kihűtjük, mielőtt szeleteljük. Porcukorral hintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x36
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27507
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

A tészta recept már régen megvan nekem, de a töltelékhez Limara oldalán olvastam az ötletet. Nagyon finom, hogy a levében pudingpor van főzve, így a leve is benne van a sütiben, és krémesebb a töltelék.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...