r
Nosalty Logó

Financier piskóta fehér csokoládémousse-al

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Financier piskóta fehér csokoládémousse-al
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Összesen 3252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 3252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjéjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot/gyümölcscukrot, és kemény, fényes habot verünk belőle.
  2. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, majd ledaráljuk viszonylag finomra.
  3. A dióhoz keverünk egy kanálnyi keményítőt, aztán beleforgatjuk a fehérjehabba a citromhéjjal együtt.
  4. Szilikonos sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elterítjük. 170 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen aranybarnára sütjük.
  5. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírról.

Csokoládémousse

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 5 percre. A fél dl vizet felmelegítjük, és a beáztatott zselatinlapokat feloldjuk benne.
  2. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és belekeverjük a feloldott zselatint.
  3. A tejszínhabot lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a kanálnyi cukrot, és tovább verjük.
  4. A tejszínhabba forgatjuk a zselatinos csokoládét, és a tésztán egyenletesen elterítjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1115
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Financier piskóta fehér csokoládémousse-al
Évi néni 1830 recept

Mi más lenne a story, mint a Valentin nap. Meglepetés a hűtő felső polcán. Persze biztosan csak azt mondta, hogy nem látta, de mégis. Én a tészta és a hab közé becsempésztem egy gránátalma magjait. Utólag nem is értem, miért epret tettem a tetejére, és miért nem gránátalmát. Talán mert készülődés közben elcsipegettem.

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládémousse

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...