r
Nosalty Logó

Fetás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 7.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 7.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1080 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5450.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    2865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1080 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, egy kicsit megszurkáljuk és forró sütőben megsütjük.
  2. A sütőből kivesszük, és letakarjukkb.10 percre. (Így könnyebb lesz megpucolni.)
  3. A héjukat eltávolítjuk.
  4. A belsejüket egy üvegtálba tesszük, belepréseljük a fokhagymát, belemorzsoljuk a fetát.Hozzáadjuk az olívaolajat. Borssal és a citromlével ízesítjük.
  5. Rúdmixerrel pépesítjük.
  6. Oregánóval fűszerezzük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29969
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 25.

Ajánló

Pirítóskenyérrel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a padlizsánt is és a fetát is. Sejtettem, hogy a házasításukból is csak valami jó lehet. Randi előtt nem ideális!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...