r
Nosalty Logó

Fetás-lilahagymás-paradicsomos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Fetás-lilahagymás-paradicsomos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5818.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    3618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhasználás előtt kb. 1 órával vegyük ki a tésztát a mélyhűtőből.
  2. Terítsünk sütőpapírt egy gáztepsibe, és vékonyan kenjük be olajjal.
  3. Vékonyan karikázzuk fel a hagymát, a fetát vágjuk apró kockákra, a paradicsomot nyolcadoljuk el.
  4. A sütőt melegítsük elő 200 fokra (légkeveréssel).
  5. Mikor már szobahőmérsékletűre melegedett a tésztánk, enyhén lisztezett deszkán gyújtsuk akkorára, amekkora a tepsink.
  6. A tésztát tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, rendezzük rá a bacon-, és paradicsomszeleteket, a lilahagymakarikákat, a fetakockákat, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, szórjuk meg oregánóval, kevés sóval, borssal, és a tészta széleit peremszerűen picit nyomkodjuk fel.
  7. 20-25 perc alatt sül ropogósra.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16478
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 03.

Ajánló

Ha nincs kedvünk a feta ragadós szeletelésével bajlódni, próbáljuk ki az új Apetina feta terméket, mely előre felkockázva kerül csomagolásra, és többféle ízesítésben kapható (bazsalikomos-oregánós, petrezselymes-fokhagymás, natúr és light).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az év végi ünnepek alatt mindenki sok finomságot eszik-iszik, ezért nem könnyű ötletesnek lenni az újév első napjaiban. Ráadásul a nagy sütés-főzések után nincs is kedvünk sok időt a konyhában tölteni... na ilyen esetben jön jól ez a gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes finomság, melynek feltétjei (kedvünk és hűtőnk tartalmának megfeleően) könnyen változtathatóak. (A recept a Nők Lapja Konyha októberi számából való.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...