r
Nosalty Logó

Fetás kiflik

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Fetás kiflik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

16 darab kiflihez

Összesen 668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

16 darab kiflihez

Összesen 2670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

16 darab kiflihez

Összesen 240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    2441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 2670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

16 darab kiflihez

Elkészítés

16 darab kiflihez

  1. A burgonyát áttörjük egy keverőtálban, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Beletesszük a lisztet, a tojássárgáját, a tejet, a vajat és a csipetnyi sót.
  3. 6-7 perc alatt kézi robotgép dagasztóspiráljával tésztát dagasztunk belőle.
  4. Konyharuhával lefedve, meleg, nem huzatos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Szilikonos sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és megkenjük olajjal.
  6. Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk és 2 egyforma cipóra osztjuk.
  7. Először az egyiket, majd utána a másikat is kb. 3 mm vékony, kör alakúra nyújtjuk.
  8. Mindkét kört 8-8 egyforma cikkre vágjuk. A körök alsó felébe, minden cikk közepébe kis hasáb feta sajtot teszünk, majd kifli alakban feltekerjük.
  9. Az előkészített tepsibe rakosgatjuk a kifliket, és hagyjuk kb. 20-30 percet újra kelni.
  10. Megkenjük őket tojással, megszórjuk durva szemű sóval és tetszés szerinti magkeverékkel.
  11. 170 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12129
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégvárónak, buliba sörkorcsolyának, piknikre, reggelire, uzsonnára gyümölcs mellé... eddig nálunk minden alkalommal helytállt. Nagyon bevált, melegen ajánlott recept, ami Bereznay Tamástól származik.

Hozzávalók

16 darab kiflihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...