r
Nosalty Logó

Feta sajt fűszeres pácban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Feta sajt fűszeres pácban
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

581
Kalória
4.2g
Fehérje
5.8g
Szénhidrátok
61.5g
Zsír
58g
Víz
22.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
995.9mg
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 2321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 581 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    245.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 433 kcal

Elkészítés

  1. Vásároljunk nem túl krémes fetát, az igazi görög vastagabb szeletben kapható nagyon jó hozzá. Vágjuk nagyobb kockákba.
  2. A lila hagymát is nagyban kockázzuk, a citrom héját nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A fűszernövényeket tisztítsuk, és csak a felső, egészséges részüket csípjük le a pácolt sajthoz. Készítsük elő a fűszereket.
  3. Egy duci, kb. 400 ml-es üvegbe rétegezzük a fetát, az olívabogyót, a fűszernövényeket, a lila hagymát. Közben szórjunk minden réteg közé citromhéjat, borsot, chilipelyhet, nagy szemű ízlés szerint. Az egészet öntsük fel jó minőségű olívaolajjal, majd zárjuk le az üveget.
  4. Hagyjuk pár napig a konyhapulton érni, utána tálaljuk friss bagettel, pirítóssal. Ha már kibontottuk, de még nem fogyasztottuk el, tegyük hűtőbe. Hűtőben is érlelhetjük, de akkor legalább egy hét kell neki, hogy jól átvegye az ízeket. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A feta pácolásához vásárolj friss fűszernövényeket, és minőségi alapanyagokat, itt tényleg nem érdemes spórolni, legyen bitang jó a marinált sajtod!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Padron paprika

A padron paprika talán a legnépszerűbb spanyol tapa, amit szó szerint bármelyik spanyol étteremben és bisztóban megkóstolhatunk. A padron a külseje ellenére általában egyáltalán nem ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!