r
Nosalty Logó

Ferrero cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bűbáj Sütigyár
Ferrero cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Cupcake tészta

Ferrero kéreg

Ferrero krém

Díszítés

Összesen 1179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Cupcake tészta

Ferrero kéreg

Ferrero krém

Díszítés

Összesen 7061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Cupcake tészta

Ferrero kéreg

Ferrero krém

Díszítés

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    475.7 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2889 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 7061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

Cupcake tészta

Ferrero kéreg

Ferrero krém

Díszítés

Elkészítés

Cupcake tészta

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, hogy jól feloldódjon a cukor.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és minden mást, utoljára a lisztet keverjük hozzá adagonként.
  3. Jól összedolgozzuk a tésztát, a muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk. Egy kapszliba kb 2,5 evőkanál masszát tegyünk.
  4. 180°c-on kb. 15 percig sütjük vagy tűpróbáig.

Ferrero kéreg

  1. Megolvasztjuk a csokit, belekeverjük a tejszínt és a mézet.
  2. Hűtőben addig hűtjük, amíg a krém kenhetővé nem válik, ha nagyon siettetni akarjuk a folyamatot, akkor kicsit a fagyasztóba tesszük, hogy dermedjen.
  3. A sütik szélét bekenjünk a csokikrémmel, majd a zúzott mogyoróba forgatjuk.

Ferrero krém

  1. A tojásfehérjét, a sót és a cukrot kemény, fényes habbá verjük.
  2. A cukor olvadását elősegíthetjük, ha meleg vízgőz fölé tesszük a tálat, amiben a habot verjük.
  3. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a lágy vajat és a nutellát vagy az olvasztott csokit, addig verjük, amíg egynemű krémet kapunk.
  4. Ha kész, habzsákba töltjük, és a csokis mogyorós kéregre nyomjuk. A kész cupcake-t hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
  5. Díszítés: olvasztott csokit csurgatunk a tetejére, majd egy Ferrero Rocher-t nyomunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 19653
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ferrero cupcake
Bűbáj Sütigyár 14 recept

A csoki szerelmeseinek! Igaz, hogy nem könnyű, és nem is olyan gyorsan elkészíthető, de ha időt szánunk rá, a siker elkerülhetetlen. Nekem a legnehezebb az volt, hogy ne egyem meg a Ferrero golyókat :) ugyanis ez koronázza meg a sütinket. Könnyű habkrém, ropogós csokoládés mogyorós kéreg, édes vaníliás tészta. Ki tud ennek ellenállni.

Hozzávalók

Cupcake tészta

Ferrero kéreg

Ferrero krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...