r
Nosalty Logó

Ferdinándtekercs 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ferdinándtekercs 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 3811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a megolvasztott margarinnal és a csipet sóval.
  2. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük (kb. a duplájára nő).
  3. A töltelékhez a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, majd elkenjük rajta a krémet, és felcsavarjuk (akárcsak a bejglit).
  5. 4 cm-enként elvágjuk, kicsit formázzuk, hogy szép kerek csigákat kapjunk.
  6. Egy kis méretű tepsit vagy tortaformát kikenünk margarinnal, és megszórjuk kristálycukorral (ez majd szépen karamelizálódik a tekercsek alján és oldalán).
  7. A tekercseket úgy helyezzük el, hogy kb. fél cm-nyi távolságra legyenek egymástól, majd meleg helyen még fél órát kelesztjük.
  8. 15 perc sütés után megöntözzük a vaníliás-cukros tej felével, majd újabb 10 perc sülés után rálocsoljuk a maradék öntetet is.
  9. További 10-15 percig sütjük, majd a díszítés kedvéért vékonyan megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7448
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta ez az egyik nagy kedvenc. Ha nem szeretnénk, hogy a 3 tojásfehérje megmaradjon, beletehetjük az egés ztojásokat is, az ízének nem árt. Ám ezesetben 10-15 dkg-mal több lisztre lesz szükségünk!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...