Fényezett sertésborda Jamie Olivertől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A fényezéshez ízlés szerint
-
10g sárgabarackdzsem28 kcal
-
10g almapüré4 kcal
-
10g mangó chutney22 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
477
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A fényezéshez ízlés szerint
-
20g sárgabarackdzsem56 kcal
-
20g almapüré8 kcal
-
20g mangó chutney43 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
951
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
81.5g sertés rövidkaraj135 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A fényezéshez ízlés szerint
-
4.1g sárgabarackdzsem11 kcal
-
4.1g almapüré2 kcal
-
4.1g mangó chutney9 kcal
-
3.1g juharszirup8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
194
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 154.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
477
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1651.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 869 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 309.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
951
kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek olívaolaj
A fényezéshez ízlés szerint
-
2 dkg sárgabarackdzsem
-
2 dkg almapüré
-
2 dkg mangó chutney
Elkészítés
A húshoz
- A bőrt levágjuk a hússzeletek pereméről. Ezeket hosszában kettőbe vágjuk.
- A szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, sózzuk, és borsozzuk.
- Egy serpenyőt megforrósítunk, 1 kk olívaolajat teszünk bele,a bőrcsíkokat beletesszük és addig pirítjuk, sütjük, míg gyönyörű aranybarna - ropogósak lesznek. Ekkor kivesszük őket.
- Beletesszük a bordaszeleteket, forgatva 4-5 perc alatt ezeket is aranyszínűre sütjük.
- Ekkor sütjük vele az előzőleg olívaolajjal megkentzsályaleveleketfél percig, majd azokatkivesszük.
- Kanalazzunk a szeletekre tetszés szerint sárgabarackdzsemet, vagy... stb, egy-egy nagy evőkanállal, és folytassuk a forgatásukat, "bátran pirítsuk addig,amíg egészen sötétvöröses aranyszínűek lesznek, és csodás, ragacsos kéreg képződik rajtuk".
- Megcsepegtethetjük néhány csepp citromlével.
- Tálaljuk a pörccel, illenek hozzá öntettel készült zöldségfélék, a friss saláta, az egyszerű főtt rizs, krumplipüré.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 332
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13928
- Feltöltés dátuma: 2013. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Jamie főzőiskolája című könyve... Ennyi a sztori;-) Én sárgabarackdzsemet használtam, zsályalevelem nem volt, viszont jázmin rizzsel ettük. Csodálatos finom volt az egész! :-) Csak ajánlani tudom.