r
Nosalty Logó

Felvidéki krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lindus89
Felvidéki krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 5589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3059.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.1 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2429 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 5589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összedolgozzuk, elosztjuk 3 egyenlő részre.
  2. A tésztákat egyenként kinyújtjuk, és tepsi hátulján 15-20 perc alatt lapokat sütünk belőle. Sütés után 1 órát pihentetjük.

Krémhez

  1. A krémhez a tejet feltesszük melegedni, kb 1 dl tejet kihagyunk belőle. Ebben az 1 dl-ben csomómentesre elkeverjük a pudingport, a lisztet és a 3 tojássárgáját. Majd a forrásban lévő tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.
  2. Ha a puding kihűlt, a vajat a cukrokkal habosra keverjük, és elkeverjük a pudingban.
  3. Amikor már minden kihűlt, fogjuk a tepsit, aminek a hátulján sütöttük a lapokat, és elkezdjük benne rétegezni a lapokat a krémmel. Egy estére hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 18158
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lindus89 16 recept

Kedves ismerősömnél kóstoltam ezt a sütit először, és muszáj volt elkérnem a receptet! Kiadós és nagyon finom! Mindenkinek jó sütögetést!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...