r
Nosalty Logó

Félholdacska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Félholdacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.8 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    288 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a vajat kisebb darabokban. Hozzákeverjük a túrót és a tojássárgáját, majd gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarva 30 percre hideg helyre tesszük.
  3. A tésztát lisztezett felületen 1/2 cm-re nyújtjuk, majd korongokat szaggatunk belőle.
  4. A mákot vagy a diót egy kevés porcukorral keverve a korongok közepére helyezzük, vagy Nutellát, esetleg csokidarabokat teszünk bele.
  5. A korongokat összehajtjuk, a szélét lenyomkodjuk és sütőbe tesszük.
  6. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tejben elkevert porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6387
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lapozgattunk egy régi szakácskönyvben, mikor is kicsi lányom egyszer csak azt mondja: "Várj anya, lapozz vissza, hűűű ilyet szeretnék enni!!" Ettünk!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...