r
Nosalty Logó

Félholdacska

NS
Félholdacska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

568
Kalória
12.4g
Fehérje
58.8g
Szénhidrát
32g
Zsír
36g
Víz
76.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
27.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.8 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    470.2 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    288 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a vajat kisebb darabokban. Hozzákeverjük a túrót és a tojássárgáját, majd gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarva 30 percre hideg helyre tesszük.
  3. A tésztát lisztezett felületen 1/2 cm-re nyújtjuk, majd korongokat szaggatunk belőle.
  4. A mákot vagy a diót egy kevés porcukorral keverve a korongok közepére helyezzük, vagy Nutellát, esetleg csokidarabokat teszünk bele.
  5. A korongokat összehajtjuk, a szélét lenyomkodjuk és sütőbe tesszük.
  6. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tejben elkevert porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Lapozgattunk egy régi szakácskönyvben, mikor is kicsi lányom egyszer csak azt mondja: "Várj anya, lapozz vissza, hűűű ilyet szeretnék enni!!" Ettünk!

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...