r
Nosalty Logó

Felhő szelet ahogy Csilla készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Felhő szelet ahogy Csilla készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    365.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.1 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2294 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 6429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tejet óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezután sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  3. Amíg hűl a krém, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Amikor kihűlt a pudingos krém összekeverjük a cukros margarinnal.
  5. A hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Az alsó tésztalapot rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet, erre a kemény hulala habot, és a másik tésztalappal befedjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10227
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhő szelet ahogy Csilla készíti
Salamon Csilla 1203 recept

Ez egy régi, családi recept Nálunk:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...