Feketeerdő-torta Selectfood módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Selectfood
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
10 kcal
-
4g finomliszt16 kcal
-
15 kcal
-
8g vaj58 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
13g gyümölcscukor46 kcal
-
9g méz29 kcal
-
8g pálinka17 kcal
A krémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
11g gyümölcscukor39 kcal
-
94g meggy42 kcal
-
3g étcsokoládé14 kcal
-
1g vaj6 kcal
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
80 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
118 kcal
-
65g vaj466 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
100g gyümölcscukor368 kcal
-
75g méz228 kcal
-
60g pálinka139 kcal
A krémhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
85g gyümölcscukor313 kcal
-
750g meggy338 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
6078
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
1.3g burgonyakeményítő5 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
16.9g tojás21 kcal
-
3.8g gyümölcscukor14 kcal
-
2.9g méz9 kcal
-
2.3g pálinka5 kcal
A krémhez
-
15.3g habtejszín45 kcal
-
19.2g mascarpone77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.3g gyümölcscukor12 kcal
-
28.8g meggy13 kcal
-
0.8g étcsokoládé4 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
Összesen
233
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.7 g
Zsír
-
Összesen 437.3 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2041 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3430.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1471 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 431.9 g
-
Cukor 314 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1200.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2660 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 1269 mg
-
Retinol - A vitamin: 2199 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5556 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2547 micro
Összesen
6078
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
35 g cukrozatlan kakaópor
-
35 g finomliszt
-
35 g burgonyakeményítő
-
8 db tojás
A krémhez
-
85 g gyümölcscukor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótatésztához szitáljuk össze a kakaóport a burgonyakeményítővel és a liszttel. A tojássárgájat 50 g fruktózzal gépi habverővel keverjük habosra, kifehéredésig. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 50 g fruktózzal.
- A fehérjehab negyedét egy hajlékony spatulávalkeverjük atojássárgájahabhoz, majd apránként a kakaós lisztkeveréket is dolgozzuk bele. Miután csomómentesre kevertük, adjuk hozzá az olvasztott vajat, és azzal is keverjük homogénre. Végül a felvert tojásfehérjével dolgozzuk össze óvatosan a krémet.
- Melegítsük elő asütőt 180°-ra. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát vékonyanvajazzunk ki, és béleljük ki sütőpapírral.Öntsük belea masszát, és 22 perc alatt asütő középső rácsán süssük készre.
- Rácson hűtsük ki a piskótát, majd ha kihűlt, vágjuk 3 db egyforma vastagságú lappá.
- A fruktózzal és a vaníliarudak kikapart magjaival összekevert hideg tejszínből verjünk kemény habot, majd keverjük hozzá a mascarponét is. Ha nem azonnal használjuk fel, tegyük a hűtőbe.
- Fektessük az első tortalapot egy megfelelő méretű tányérra vagy tortalapra. Egyenletesen csorgassunk rá egy kevés rizsszirupot, majd egy ecset segítségével kenjük meg (vagy locsoljuk) egy kis pálinkával. Az enyémben alig érezhető az alkohol, de ha gyermekek is fogyasztják, akkor ki is maradhat belőle. Kenjük rá a vaníliás hab harmadát, majd igazítsuk el rajta a meggyek egy részét.
- Tegyük rá a második tortalapot, és járjunk el ugyanúgy, mint az első rétegnél.
- A harmadik tortalapnál már a torta oldalát is vonjuk bea habbal, ésdíszítsük fel csinosan a tetejétnéhány szem meggyel. Végezetülhintsük meg az oldalát és a tetejét reszelt étcsokoládéval.
- Fogyasztás előtt néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 22 perc
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 51885
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Selectfood
4 recept
Ezt a tortát hozzáadott cukor nélkül készítettem, de készülhet nádcukor felhasználásával is. Csak azért nem nevezhető teljes mértékben cukormentesnek, mert az étcsokoládé tartalmaz(hat) valemennyi cukrot. Függetlenül az édesítés módjától, ez nem egy túlzott mértékben édesített sütemény, csak éppen annyira, amennyire - véleményem szerint - lennie kell.;) A legtöbb tejszínben sajnos jóval több az adalékanyag, a tejet soha nem látott növényi „tejszínekről” nem is beszélve. Jól nézzük meg a dobozát, mielőtt a kosárba, majd az asztalra kerül. Megjegyzés: a "hozzáadott cukor" alatt a finomított répacukrot / kristálycukrot értem.