r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Selectfood módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Selectfood
Feketeerdő-torta Selectfood módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    437.3 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3430.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.9 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5556 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2547 micro
Összesen 6078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatésztához szitáljuk össze a kakaóport a burgonyakeményítővel és a liszttel. A tojássárgájat 50 g fruktózzal gépi habverővel keverjük habosra, kifehéredésig. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 50 g fruktózzal.
  2. A fehérjehab negyedét egy hajlékony spatulávalkeverjük atojássárgájahabhoz, majd apránként a kakaós lisztkeveréket is dolgozzuk bele. Miután csomómentesre kevertük, adjuk hozzá az olvasztott vajat, és azzal is keverjük homogénre. Végül a felvert tojásfehérjével dolgozzuk össze óvatosan a krémet.
  3. Melegítsük elő asütőt 180°-ra. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát vékonyanvajazzunk ki, és béleljük ki sütőpapírral.Öntsük belea masszát, és 22 perc alatt asütő középső rácsán süssük készre.
  4. Rácson hűtsük ki a piskótát, majd ha kihűlt, vágjuk 3 db egyforma vastagságú lappá.
  5. A fruktózzal és a vaníliarudak kikapart magjaival összekevert hideg tejszínből verjünk kemény habot, majd keverjük hozzá a mascarponét is. Ha nem azonnal használjuk fel, tegyük a hűtőbe.
  6. Fektessük az első tortalapot egy megfelelő méretű tányérra vagy tortalapra. Egyenletesen csorgassunk rá egy kevés rizsszirupot, majd egy ecset segítségével kenjük meg (vagy locsoljuk) egy kis pálinkával. Az enyémben alig érezhető az alkohol, de ha gyermekek is fogyasztják, akkor ki is maradhat belőle. Kenjük rá a vaníliás hab harmadát, majd igazítsuk el rajta a meggyek egy részét.
  7. Tegyük rá a második tortalapot, és járjunk el ugyanúgy, mint az első rétegnél.
  8. A harmadik tortalapnál már a torta oldalát is vonjuk bea habbal, ésdíszítsük fel csinosan a tetejétnéhány szem meggyel. Végezetülhintsük meg az oldalát és a tetejét reszelt étcsokoládéval.
  9. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 51885
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Selectfood 4 recept

Ezt a tortát hozzáadott cukor nélkül készítettem, de készülhet nádcukor felhasználásával is. Csak azért nem nevezhető teljes mértékben cukormentesnek, mert az étcsokoládé tartalmaz(hat) valemennyi cukrot. Függetlenül az édesítés módjától, ez nem egy túlzott mértékben édesített sütemény, csak éppen annyira, amennyire - véleményem szerint - lennie kell.;) A legtöbb tejszínben sajnos jóval több az adalékanyag, a tejet soha nem látott növényi „tejszínekről” nem is beszélve. Jól nézzük meg a dobozát, mielőtt a kosárba, majd az asztalra kerül. Megjegyzés: a "hozzáadott cukor" alatt a finomított répacukrot / kristálycukrot értem. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...