Feketeerdő torta Linne konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Linne22
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortalaphoz
-
10g finomliszt36 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
105 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
48 kcal
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortalaphoz
-
120g finomliszt437 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
105g csokoládéforgács573 kcal
Összesen
3960
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortalaphoz
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
25.1g tojás32 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
19.9g meggybefőtt14 kcal
-
28.5g növényi habtejszín71 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A díszítéshez
-
33 kcal
Összesen
225
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 185.9 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5746.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 2309 mg
-
Nátrium 1830 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 314.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 1150 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2002 micro
Összesen
3960
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 púpozott ek cukor
-
8 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
500 ml növényi habtejszín
-
2 ek porcukor
-
3 kávéskanál fahéj
A díszítéshez
-
15 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A tortalaphoz
- Tortalap elkészítése: atojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra; a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéket és a sót kemény habbá verjük
- A cukros tojássárgájához óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporos lisztet, a holland kakaóport, végül óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk a keményre fölvert tojásfehérje habot.
- A piskótatésztát vajazott-lisztezett tortaformába öntjük(sütőpapírt is használhatunk), és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e a tészta közepe. Ha még nem, de a teteje kezd pirulninagyon,akkor egy kis alufóliával betakarjuk. Készre sütjük!)
- Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni bent a piskótát. A tortakészítés előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! A kihűlt tésztát 3 lapbavágjuk.
- A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A habtejszínt egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
- Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. (Ha több habbal szeretnénk bevonni a tortánkat, mint a képen látható, akkor 200 g-mal több Hulala habtejszínre lesz szükségünk!)
- Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, fahéjat, meggyet. Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hűtsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10206
- Feltöltés dátuma: 2013. november 02.
Ajánló
Jó tanácsként: ha a piskóta teteje már nagyon barnulni kezd, és tűpróbával ellenőrizve, még nem sült meg, vagyis nyers a tészta közepe, akkor egy darab alufóliát tegyünk a torta tetejére, és úgy süssük tovább készre, így nem fog odaégni!:) Nekem nagyon bevált!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Linne22
4 recept
Már 2x elkészítettem, a képen látható torta volt az első alkotásom! A piskótája nagyon finom, puha tészta.:) Meglepően könnyű volt elkészíteni!:)