Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
24g cukor93 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
7 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
2g vaj14 kcal
Krém
-
140g meggybefőtt101 kcal
-
201 kcal
-
34 kcal
-
15 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g habfixáló12 kcal
-
5g pálinka12 kcal
Tetejére
-
3g étcsokoládé16 kcal
Összesen
671
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
Krém
-
1400g meggybefőtt1008 kcal
-
800g növényi habtejszín2008 kcal
-
343 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
32g habfixáló120 kcal
-
50g pálinka116 kcal
Tetejére
-
30g étcsokoládé164 kcal
Összesen
6720
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
12.5g tojás16 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Krém
-
39.9g meggybefőtt29 kcal
-
22.8g növényi habtejszín57 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
1.4g pálinka3 kcal
Tetejére
-
0.9g étcsokoládé5 kcal
Összesen
191
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
671
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 252.9 g
-
Telített zsírsav 207 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6274.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1202 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 2517 mg
-
Nátrium 2010 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 978.4 g
-
Cukor 407 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 394.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 1170 mg
-
Retinol - A vitamin: 754 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2012 micro
Összesen
6720
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
24 dkg cukor
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
0.3 dl víz
Krém
-
4 csomag vaníliás cukor
-
6 dkg porcukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
4 csomag habfixáló
Tetejére
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. Majd a vizet is hozzáadjuk, és még ezzel is keverjük 1 percig. Ezután 2-3 részletben hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert 23 dkg lisztet, majd a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
- A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A megsült piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.
Krém
- A meggybefőttből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit lábosba öntjük kb. 1 dl kivételével, hozzátesszük a fahéjat, és felforraljuk. A kimaradt 1 dl meggylében elkeverjük a pudingport, és a felforrt meggybefőttet besűrítjük vele, állandó keverés mellett 1-2 perc alatt. Kihűtjük!
- A tejszínhabot felverjük a vaníliás cukrokkal, a porcukorral és a habfixálókkal.
- Ha kihűlt a piskóta és a meggykrém, akkor 3-4 részre vágjuk a piskótánkat. Meglocsoljuk a cseresznyepálinkával.
- Az alsó lapra a meggykrémből csíkokat kenünk a tésztára, és a közte levő üres csíkokat a tejszínhabbal töltjük ki. Ráhelyezzük a következő lapot, és most fordítva csíkozunk. Ahol az előbb a meggy volt, most oda kerül a tejszínhab. Amikor eljutunk, hogy a tetejét is rátettük, akkor a tortát körbe kenjük a tejszínhabbal.
Tetejére
- A tetejét díszítjük a félretett meggyszemekkel (én a közepére tettem 5-6 szemet, de akár a tejszínrózsákra is tehetünk körbe).
- Ráreszeljük az étcsokoládét, és hűtőbe tesszük pár órára. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3479
- Feltöltés dátuma: 2013. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a torta a születésnapomra készült. Mindenkinek nagyon ízlett ez a finom torta. Az én általam használt hozzávalókkal és mennyiségekkel, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 216 kalóriát tartalmaz.