r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 6720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.9 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6274.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    2010 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    978.4 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    754 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 6720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. Majd a vizet is hozzáadjuk, és még ezzel is keverjük 1 percig. Ezután 2-3 részletben hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert 23 dkg lisztet, majd a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
  2. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.

Krém

  1. A meggybefőttből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit lábosba öntjük kb. 1 dl kivételével, hozzátesszük a fahéjat, és felforraljuk. A kimaradt 1 dl meggylében elkeverjük a pudingport, és a felforrt meggybefőttet besűrítjük vele, állandó keverés mellett 1-2 perc alatt. Kihűtjük!
  2. A tejszínhabot felverjük a vaníliás cukrokkal, a porcukorral és a habfixálókkal.
  3. Ha kihűlt a piskóta és a meggykrém, akkor 3-4 részre vágjuk a piskótánkat. Meglocsoljuk a cseresznyepálinkával.
  4. Az alsó lapra a meggykrémből csíkokat kenünk a tésztára, és a közte levő üres csíkokat a tejszínhabbal töltjük ki. Ráhelyezzük a következő lapot, és most fordítva csíkozunk. Ahol az előbb a meggy volt, most oda kerül a tejszínhab. Amikor eljutunk, hogy a tetejét is rátettük, akkor a tortát körbe kenjük a tejszínhabbal.

Tetejére

  1. A tetejét díszítjük a félretett meggyszemekkel (én a közepére tettem 5-6 szemet, de akár a tejszínrózsákra is tehetünk körbe).
  2. Ráreszeljük az étcsokoládét, és hűtőbe tesszük pár órára. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3473
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta a születésnapomra készült. Mindenkinek nagyon ízlett ez a finom torta. Az én általam használt hozzávalókkal és mennyiségekkel, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 216 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...