Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A töltelékhez
Díszítéshez
Összesen
762
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
A töltelékhez
-
1000g növényi habtejszín2510 kcal
-
150g meggy68 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
171 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0 kcal
Díszítéshez
-
280g roletti1056 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
30g meggy14 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
Összesen
9128
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
15.5g tojás20 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
A töltelékhez
-
28.2g növényi habtejszín71 kcal
-
4.2g meggy2 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
0 kcal
Díszítéshez
-
7.9g roletti30 kcal
-
5.6g csokoládé31 kcal
-
0.8g meggy0 kcal
-
11.3g növényi habtejszín28 kcal
Összesen
258
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
762
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 184.8 g
Zsír
-
Összesen 443.7 g
-
Telített zsírsav 363 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8016.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 1386 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 588 mg
-
Foszfor 3135 mg
-
Nátrium 2583 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1107.7 g
-
Cukor 518 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 750.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 1467 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1299 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2700 micro
Összesen
9128
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
30 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
15 dkg meggy
-
10 dkg cukor
-
3 kávéskanál fahéj
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl víz
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Díszítéshez
-
70 db roletti
-
20 dkg csokoládé
-
3 dkg meggy
-
4 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, akkor adjuk hozzá a cukrot.
- Ha kész a hab hozzákeverjük géppel a tojássárgáját, majd utána fakanállal a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet.
- Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es átmérőjű, 7, 3 cm-es magasságú tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt megsütjük. Ha kész, lelisztezzük a tetejét és egy tálcára fordítjuk, majd levesszük róla a sütőformát. Hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a tölteléket. A meggyet a cukorral, fahéjjal és vízzel összeforraljuk, és pudingporral besűrítjük. Hagyjuk hűlni.
- A kihűlt tortát 3 részre vágjuk.
- 6 dl Hulalát habbá verünk.
- A torta alsó lapját elkezdjük habzsákkal csíkozni. Egy csík tejszín, egy csík meggyes töltelék, arra ügyeljünk, hogy a szélére is tejszín kerüljön, mert különben kifolyhat.
- Rátesszük a lapot. 180 fokot fordítunk a tortán, és kezdjük csíkozni. A maradék tejszínbe belekeverjük a kakaóport. Egy sor kakaós krém, egy sor meggyes töltelék, majd rátesszük a lapot. Körbekenjük az oldalát és a tetejét is tejszínnel, majd rárakjuk az oldalára a rolettit. Átkötjük szalaggal.
- Habzsákból tuffokat nyomunk a tetejére (16 db), majd felolvasztjuk gőz fölött az ét bevonót. Kikenünk vele szilikonos bonbonformát, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, lehúzzuk róla a formát, és ezekbe töltjük a tejszínt, és meggyet teszünk a tetejére. A maradék csokit rákenjük egy írásvetítő fóliára, ha kicsit behúzott, akkor tortafésűvel csíkokat húzunk rá srégen, majd összehajtjuk félkörré, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, ezeket tesszük a tortára díszítésnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7500
- Feltöltés dátuma: 2013. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a torta a család nagy kedvence. Egyszerű az elkészítése.