r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 9128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 762 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    443.7 g
  • Telített zsírsav
    363 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8016.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    3135 mg
  • Nátrium
    2583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1107.7 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2700 micro
Összesen 9128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, akkor adjuk hozzá a cukrot.
  2. Ha kész a hab hozzákeverjük géppel a tojássárgáját, majd utána fakanállal a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es átmérőjű, 7, 3 cm-es magasságú tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt megsütjük. Ha kész, lelisztezzük a tetejét és egy tálcára fordítjuk, majd levesszük róla a sütőformát. Hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A meggyet a cukorral, fahéjjal és vízzel összeforraljuk, és pudingporral besűrítjük. Hagyjuk hűlni.
  5. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk.
  6. 6 dl Hulalát habbá verünk.
  7. A torta alsó lapját elkezdjük habzsákkal csíkozni. Egy csík tejszín, egy csík meggyes töltelék, arra ügyeljünk, hogy a szélére is tejszín kerüljön, mert különben kifolyhat.
  8. Rátesszük a lapot. 180 fokot fordítunk a tortán, és kezdjük csíkozni. A maradék tejszínbe belekeverjük a kakaóport. Egy sor kakaós krém, egy sor meggyes töltelék, majd rátesszük a lapot. Körbekenjük az oldalát és a tetejét is tejszínnel, majd rárakjuk az oldalára a rolettit. Átkötjük szalaggal.
  9. Habzsákból tuffokat nyomunk a tetejére (16 db), majd felolvasztjuk gőz fölött az ét bevonót. Kikenünk vele szilikonos bonbonformát, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, lehúzzuk róla a formát, és ezekbe töltjük a tejszínt, és meggyet teszünk a tetejére. A maradék csokit rákenjük egy írásvetítő fóliára, ha kicsit behúzott, akkor tortafésűvel csíkokat húzunk rá srégen, majd összehajtjuk félkörré, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, ezeket tesszük a tortára díszítésnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7500
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta a család nagy kedvence. Egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...