r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Amazóna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta Amazóna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

Összesen 3048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5465.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 3048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a 6 evőkanál cukorral (1 evőkanál kb. 3 dkg cukor).
  2. A felvert fehérjéhez adjuk a cukros tojássárgáját, a lisztet, kakaót és a sütőport.
  3. A kisült piskótát, mikor kihűl, 3 lapra vágjuk.
  4. A befőtt levét összefőzzük a vaníliás pudinggal és a cukorral. Itt a cukor mennyiségén lehet alakítani a befőtt édességétől függően. A tejszínhabot egy habfixálóval felverjük, és összeállítjuk a tortát.
  5. Piskóta, meggyes krém, rá meggy, tejszínhab. Ez megy mindkét lapra, a 3. lapra tejszínhabot teszünk. Ízlés szerint dekoráljuk maradék meggyel. Én még a meggyes krémmel is kidíszítettem. És hát nem maradhat le róla a jó minőségű csoki lereszelve vagy még jobb: forgácsolva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12999
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi itthoni sütemény. Nagyon hamar kész, és tényleg mindenki szereti.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...