r
Nosalty Logó

Feketeerdő szelet cukor nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő szelet cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3926.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 2589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. 3 tojásból kakaós piskótát sütünk. A 3 tojást 3 evőkanál cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20-30 percig sütjük.
  2. Míg a tészta sül, addig elkészítjük a pudingot a csomagoláson leírtak szerint, és megvárjuk, hogy kihűljön.
  3. A tejszínt robotgéppel felverjük, majd a pudinggal összekeverjük. (Ízlés szerint további xilitet adhatunk hozzá.)
  4. A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk, majd megkenjük meggylekvárral.
  5. A krémet a tetejére halmozzuk, eloszlatjuk.
  6. Tetejére reszelt csokit szórunk, és meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15865
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már egy éve nem használok cukrot, fehér lisztet, élesztőt. Odafigyelek még a tartósítószerekre és az úgynevezett rejtett cukrokra is, hiszen rengeteg élelmiszer tartalmaz, amiről nem is gondolnánk. Ezzel a recepttel szeretném megmutatni, hogy egészségesen is lehet jót enni!

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...