r
Nosalty Logó

Feketeerdő sonkás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Feketeerdő sonkás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Összesen 855 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Összesen 5128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Összesen 214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 855 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.8 g

Zsír

  • Összesen
    259.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19788.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    4066 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    11958 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 5128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2889 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Ez a recept a tészta, szósz, feltét 2 db nagyméretű tepsihez elegendő mennyiség. 1 dl vizet felmelegítünk langyosra, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt. Amíg felfut az élesztő, a lisztet beleszitáljuk egy műanyag tálba, beletesszük a sót, olajat, a maradék vizet, végül hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
  2. Összekeverjük a tésztát a hozzávalókkal, és egy kicsit összegyúrjuk, majd nyújtódeszkára tesszük, és addig gyúrjuk, amíg egy jól összeállt, laza tésztát kapunk. Ha túl ragacsos marad, akkor tegyünk még bele egy kis lisztet. Ha kigyúrtuk a tésztát, kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Ha letelt a kelesztési idő, akkor a tésztát kicsit átgyúrjuk, és 15 percet még pihentetjük.

Szósz

  1. Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a szószt. Lereszeljük kis lyukú reszelőn a hagymát és a fokhagymát. Egy kisebb lábasba teszünk 1 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a hagymát, majd a fokhagymát, egy picit pirítjuk vigyázva, nehogy megégjen.
  2. Majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 2 db babérlevelet, bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, és elkezdjük róla lefőzni a vizet, hogy egy jó állagú, sűrű szószt kapjunk.
  3. Ha már kezd sűrű lenni, akkor érdemes sűrűn kevergetni, a vége felé már állandó kevergetés kell, mert odaéghet. Ha elég sűrű lett, levesszük a tűzhelyről.

Feltét

  1. A sonkát előkészítjük, felcsíkozzuk, vagy széttépkedjük. Mozzarella sajtot is felszeleteljük, vagy széttépkedjük, amelyik szimpatikus, és előkészítjük a trappista sajtot.

Összeállítás

  1. A sütőt előmelegítjük hőlégkeverés funkción 220 °C-ra. 15 perc pihentetés után megfelezzük a tésztát. Elnyújtjuk a tésztát a megfelelő nagyságúra (nagyméretű tepsihez). A tepsiket kiolajazzuk, és beletesszük az elnyújtott tésztát.
  2. Ha egy picit nagy lett a tészta vagy kisebb, és nem ér végig a tepsibe, akkor az ujjainkkal odaigazítjuk, vagy összehúzzuk. Megkenjük a szósszal a tésztát úgy, hogy a tészta szélénél elhagyunk kb. egy jó 1 cm-t. Ne kenjünk rá túl vastagon szószt, mert sütés közben szétázhat a tésztánk.
  3. Ezek után rászórjuk a sonkát, rátesszük a mozzarellát, majd ráreszeljük a trappista sajtot.
  4. Majd betoljuk a 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és nagyjából 8-10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1669
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Ajánló

Legyen reggeli, ebéd vagy vacsora, szerintem bármelyik napszakban megállja a helyét, a családdal vagy barátokkal közösen fogyasztva a legjobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pizzatészta receptje egy régi családi recept, még gyerekkoromból. És ez a pizzatészta nagyon bejön a családnak és barátoknak egyaránt. Gondoltam, ezért felturbózom hozzá  egy kicsit a szószt és a feltétet, hogy megoszthassam veletek.

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...