Feketeerdő sonkás pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
67g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
3g élesztő4 kcal
Szósz
-
20 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Feltét
-
33g feketeerdő sonka78 kcal
-
42g mozzarella125 kcal
-
67g trappista sajt235 kcal
Összeállítás
Összesen
855
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
400g víz0 kcal
-
16g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g élesztő21 kcal
Szósz
-
120 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Feltét
-
200g feketeerdő sonka468 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
400g trappista sajt1408 kcal
Összeállítás
Összesen
5128
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
16.6g víz0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
Szósz
-
20.8g passzírozott paradicsom5 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Feltét
-
8.3g feketeerdő sonka19 kcal
-
10.4g mozzarella31 kcal
-
16.6g trappista sajt59 kcal
Összeállítás
Összesen
214
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3298.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 678 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 1993 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 213.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
855
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 262.8 g
Zsír
-
Összesen 259.1 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19788.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 4066 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 3091 mg
-
Nátrium 11958 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1281 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1821 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 1687 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1596 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
5128
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2889 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Tészta
Szósz
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
2 db babérlevél
-
1 tk bazsalikom
-
1 csipet kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Feltét
-
200 g feketeerdő sonka
-
250 g mozzarella
-
40 dkg trappista sajt
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- Ez a recept a tészta, szósz, feltét 2 db nagyméretű tepsihez elegendő mennyiség. 1 dl vizet felmelegítünk langyosra, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt. Amíg felfut az élesztő, a lisztet beleszitáljuk egy műanyag tálba, beletesszük a sót, olajat, a maradék vizet, végül hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
- Összekeverjük a tésztát a hozzávalókkal, és egy kicsit összegyúrjuk, majd nyújtódeszkára tesszük, és addig gyúrjuk, amíg egy jól összeállt, laza tésztát kapunk. Ha túl ragacsos marad, akkor tegyünk még bele egy kis lisztet. Ha kigyúrtuk a tésztát, kb. 1 órát kelesztjük.
- Ha letelt a kelesztési idő, akkor a tésztát kicsit átgyúrjuk, és 15 percet még pihentetjük.
Szósz
- Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a szószt. Lereszeljük kis lyukú reszelőn a hagymát és a fokhagymát. Egy kisebb lábasba teszünk 1 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a hagymát, majd a fokhagymát, egy picit pirítjuk vigyázva, nehogy megégjen.
- Majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 2 db babérlevelet, bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, és elkezdjük róla lefőzni a vizet, hogy egy jó állagú, sűrű szószt kapjunk.
- Ha már kezd sűrű lenni, akkor érdemes sűrűn kevergetni, a vége felé már állandó kevergetés kell, mert odaéghet. Ha elég sűrű lett, levesszük a tűzhelyről.
Feltét
- A sonkát előkészítjük, felcsíkozzuk, vagy széttépkedjük. Mozzarella sajtot is felszeleteljük, vagy széttépkedjük, amelyik szimpatikus, és előkészítjük a trappista sajtot.
Összeállítás
- A sütőt előmelegítjük hőlégkeverés funkción 220 °C-ra. 15 perc pihentetés után megfelezzük a tésztát. Elnyújtjuk a tésztát a megfelelő nagyságúra (nagyméretű tepsihez). A tepsiket kiolajazzuk, és beletesszük az elnyújtott tésztát.
- Ha egy picit nagy lett a tészta vagy kisebb, és nem ér végig a tepsibe, akkor az ujjainkkal odaigazítjuk, vagy összehúzzuk. Megkenjük a szósszal a tésztát úgy, hogy a tészta szélénél elhagyunk kb. egy jó 1 cm-t. Ne kenjünk rá túl vastagon szószt, mert sütés közben szétázhat a tésztánk.
- Ezek után rászórjuk a sonkát, rátesszük a mozzarellát, majd ráreszeljük a trappista sajtot.
- Majd betoljuk a 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és nagyjából 8-10 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x30
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1667
- Feltöltés dátuma: 2015. március 18.
Ajánló
Legyen reggeli, ebéd vagy vacsora, szerintem bármelyik napszakban megállja a helyét, a családdal vagy barátokkal közösen fogyasztva a legjobb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pizzatészta receptje egy régi családi recept, még gyerekkoromból. És ez a pizzatészta nagyon bejön a családnak és barátoknak egyaránt. Gondoltam, ezért felturbózom hozzá egy kicsit a szószt és a feltétet, hogy megoszthassam veletek.