r
Nosalty Logó

Feketeerdei epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdei epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6632 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2737 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.1 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 4960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a forró vizet, és tovább verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, és akemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  3. Elkészítjük az eperzselét. Az epret annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje. Hozzáadunk egy tasak vaníliás pudingport. Sűrűsödésig főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet is, a hulalát kemény habbá verjük fel.
  5. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Az első lapot tányérra tesszük, habzsák segítségével 4 körbe nyomunk rá habot. A habok közé epres zselét teszünk körbe.
  6. Ugyanígy elkészítjük a második lapot is.
  7. Majd rátesszük a tetejét, és az egész tortát bevonjuk a mardék habbal. Tetejét tetszés szerint eperszemekkel díszítjük, megszórhatjuk mandulaforgáccsal. Az oldalát babapiskótával körberakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3690
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmnek készítettem szülinapjára a tortát. Mivel éppen szezonja volt az epernek, gondoltam kipróbálom. Nagyon ajánlom mindenkinek, isteni finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...