Feketeerdei epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
6 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
7g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
105 kcal
-
33g eper10 kcal
-
14 kcal
A díszítéshez
-
49 kcal
-
12g babapiskóta44 kcal
Összesen
415
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
68 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
80g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
400g eper120 kcal
-
171 kcal
A díszítéshez
-
100g mandulapehely590 kcal
-
140g babapiskóta526 kcal
Összesen
4960
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
13.2g tojás17 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
60 kcal
-
19.2g eper6 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
A díszítéshez
-
4.8g mandulapehely28 kcal
-
6.7g babapiskóta25 kcal
Összesen
237
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
415
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 202.4 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6632 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1397 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 2737 mg
-
Nátrium 1733 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 699.1 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 645.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 814 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1372 micro
Összesen
4960
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg cukor
-
10 ek víz
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl növényi habtejszín
-
40 dkg eper
-
1 csomag vaníliás pudingpor
A díszítéshez
-
10 dkg mandulapehely
-
20 db babapiskóta
Elkészítés
A tésztához
- Elészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a forró vizet, és tovább verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, és akemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
- Elkészítjük az eperzselét. Az epret annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje. Hozzáadunk egy tasak vaníliás pudingport. Sűrűsödésig főzzük. Majd félretesszük hűlni.
- Elkészítjük a krémet is, a hulalát kemény habbá verjük fel.
- A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Az első lapot tányérra tesszük, habzsák segítségével 4 körbe nyomunk rá habot. A habok közé epres zselét teszünk körbe.
- Ugyanígy elkészítjük a második lapot is.
- Majd rátesszük a tetejét, és az egész tortát bevonjuk a mardék habbal. Tetejét tetszés szerint eperszemekkel díszítjük, megszórhatjuk mandulaforgáccsal. Az oldalát babapiskótával körberakjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3692
- Feltöltés dátuma: 2012. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Barátnőmnek készítettem szülinapjára a tortát. Mivel éppen szezonja volt az epernek, gondoltam kipróbálom. Nagyon ajánlom mindenkinek, isteni finom sütemény.