r
Nosalty Logó

Feketeáfonyás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeáfonyás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 6012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    295.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    1706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 6012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Elkészítés

A sajttorta alapjához

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Összekeverjük az olvasztott vajat, a darált kekszet és a cukrot, és egy kb. 23 cm átmérőjű tortaforma aljába jól letömködjük.
  2. Habosra kikeverjük a krémsajtot. Fokozatosan belekeverjük a sűrített tejet, aztán a tojásokat, a lisztet és a vaníliát. Csomómentesre keverjük.
  3. Ráöntjük a kekszes alapra és kb. egy órát sütjük, vagy amíg kicsit megbarnul a teteje. Ha bereped, lehet hogy már kissé túlsütöttük.
  4. Megvárjuk míg kihűl, majd hűtőbe tesszük míg valóban hideg lesz.
  5. Egy kislábosban összekeverjük a cukrot, kukoricakeményítőt, citromlevet és a vizet és addig kevergetjük míg besűrűsödik. Hozzáadjuk az áfonyát és addig főzzük, míg puffogni kezd.
  6. Csinálhatjuk úgy is, hogy előbb felforraljuk a gyümölcsöt és mikor levet enged, kevés levet kivéve kikeverjük a kukoricakeményítővel, visszaöntjük, beletesszük a cukrot és addig keverjük, míg besűrűsödik. Kihagyhatjuk a vizet és a cittromlevet.
  7. Lehűtjük, és a már lehűlt sajttorta tetejére kenjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28478
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kanadában és Amerikában a sajttorta az egyik legnépszerűbb sütemény. Rengeteg fajtája van, a mindenféle gyümölcsöstől a kakóson, karamelláson át a kávésig, de előfordul tiramisu ízű, vagy akár Mindenszentek idején a sütőtök ízű is. Bár én általában jobban preferálom a magyaros ízeket, azért néha megpróbálok egy-egy helyi specialitást is elkészíteni. Itt kapható kimondottan a sajttorta készítéshez való krémsajt, 1/4 kg-os kiszerelésben, ami talán nem olyan intenzív ízű, mint a normál natúr krémsajt, illetve van dobozos, előre darált graham keksz, de véleményem szerint a Mo.-on kapható krémsajtokból és valamilyen teljes kiőrlésű, házilag ledarált kekszből is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

Hozzávalók

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...