Feketeáfonyás sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A sajttorta alapjához
A krémhez
-
113g krémsajt281 kcal
-
165 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g vanília0 kcal
A gyümölcsszószhoz
-
3g cukor10 kcal
-
5 kcal
-
8g víz0 kcal
-
31g fekete áfonya18 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
752
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A sajttorta alapjához
A krémhez
-
900g krémsajt2250 kcal
-
1316 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g vanília0 kcal
A gyümölcsszószhoz
-
20g cukor77 kcal
-
38 kcal
-
60g víz0 kcal
-
250g fekete áfonya143 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
6012
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A sajttorta alapjához
A krémhez
-
38.5g krémsajt96 kcal
-
17.6g sűrített tej (cukrozott)56 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0g vanília0 kcal
A gyümölcsszószhoz
-
0.9g cukor3 kcal
-
0.4g kukoricakeményítő2 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
10.7g fekete áfonya6 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
Összesen
257
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
752
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.1 g
Zsír
-
Összesen 295.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4884.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1543 mg
-
Nátrium 1706 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 678.4 g
-
Cukor 386 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 549.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 961 mg
-
Retinol - A vitamin: 730 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1189 micro
Összesen
6012
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A sajttorta alapjához
-
60 g cukor
A krémhez
-
90 dkg krémsajt
-
410 g sűrített tej (cukrozott)
-
4 db tojás
-
80 g finomliszt
A gyümölcsszószhoz
-
2 ek cukor
-
1 csapott ek kukoricakeményítő
-
60 ml víz
-
1 ek citromlé
Elkészítés
A sajttorta alapjához
- Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Összekeverjük az olvasztott vajat, a darált kekszet és a cukrot, és egy kb. 23 cm átmérőjű tortaforma aljába jól letömködjük.
- Habosra kikeverjük a krémsajtot. Fokozatosan belekeverjük a sűrített tejet, aztán a tojásokat, a lisztet és a vaníliát. Csomómentesre keverjük.
- Ráöntjük a kekszes alapra és kb. egy órát sütjük, vagy amíg kicsit megbarnul a teteje. Ha bereped, lehet hogy már kissé túlsütöttük.
- Megvárjuk míg kihűl, majd hűtőbe tesszük míg valóban hideg lesz.
- Egy kislábosban összekeverjük a cukrot, kukoricakeményítőt, citromlevet és a vizet és addig kevergetjük míg besűrűsödik. Hozzáadjuk az áfonyát és addig főzzük, míg puffogni kezd.
- Csinálhatjuk úgy is, hogy előbb felforraljuk a gyümölcsöt és mikor levet enged, kevés levet kivéve kikeverjük a kukoricakeményítővel, visszaöntjük, beletesszük a cukrot és addig keverjük, míg besűrűsödik. Kihagyhatjuk a vizet és a cittromlevet.
- Lehűtjük, és a már lehűlt sajttorta tetejére kenjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28478
- Feltöltés dátuma: 2012. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kanadában és Amerikában a sajttorta az egyik legnépszerűbb sütemény. Rengeteg fajtája van, a mindenféle gyümölcsöstől a kakóson, karamelláson át a kávésig, de előfordul tiramisu ízű, vagy akár Mindenszentek idején a sütőtök ízű is. Bár én általában jobban preferálom a magyaros ízeket, azért néha megpróbálok egy-egy helyi specialitást is elkészíteni. Itt kapható kimondottan a sajttorta készítéshez való krémsajt, 1/4 kg-os kiszerelésben, ami talán nem olyan intenzív ízű, mint a normál natúr krémsajt, illetve van dobozos, előre darált graham keksz, de véleményem szerint a Mo.-on kapható krémsajtokból és valamilyen teljes kiőrlésű, házilag ledarált kekszből is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.