r
Nosalty Logó

Fekete szedres rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete szedres rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 2821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4105.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 2821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 kanál cukorral habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vízzel kikeverjük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a fehérjét habbá vertük, hozzáadjuk a sárga masszához a lisztes sütőport is, összekeverjük, és sütőpapiros sütőlapon megsütjük.
  2. Amikor megsült, a papírt lehúzzuk róla, és a következő krémmel megkenjük:
  3. A pudingot a tejjel szokásos módon felfőzzük, még melegen a piskóta lapra kenjük. A szeder szemeket rászórjuk, és a piskótát feltekerjük. Cukormázzal bevonjuk. (Hozzávalóit összekeverjük, és kicsit langyosítunk rajta, és a roládra kártya segítségével felkenjük.)
  4. A tejszínt a szederlével habbá verjük, csillagcsővel feldíszítjük, szederrel és citromfűvel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38X34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1499
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a fekete szedret, és egy finom roládot készítettem belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...