r
Nosalty Logó

Fekete ribizlis szelet

Lizinka_
Fekete ribizlis szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

265
Kalória
4.8g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
47.2g
Víz
36.4g
Koleszterin
270.4mg
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 2652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. Egy méretes üstben habbá verjük a tojások sárgáját, a vízzel és a cukorral. Ezután beleforgatjuk a tojások fehérjének felvert, kemény habját.
  2. A piskótamasszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (28x19 cm) simítjuk. Előmelegített 180 C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 20 perc.
  3. A kész piskótát deszkára borítjuk. Eltávolítjuk róla a sütőpapírt és hidegre hűtjük.

Krémhez

  1. A megmosott, leszemezett fekete ribizlit egy lábaskában felfőzzük a cukorral. Félretesszük hűlni.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a mascarponéval. Ezután keverjük bele a fekete ribizlis pépet.
  3. A kapott stabil gyümölcsös krémet egyenletes vastagságban rákenjük a piskótára. Hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A tortazselét elkeverjük a cukorral, majd a vízzel. Felfőzzük. Langyosra hűtjük.
  2. A hűtőből kivett süteményre csorgatjuk a zselét, egyenletesen és vékonyan. Visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára.
  3. A kész süteményt szeletekre vágjuk és kínáljuk. Kívánság szerint megkoronázhatjuk egy kis tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x19

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...