r
Nosalty Logó

Fekete-fehér aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fekete-fehér aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 2594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 2594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a többi hozzávalőval együtt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát elfelezzük.
  2. A sötét tésztához, a kakaót összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd a tészta egyik feléhez gyúrjuk.
  3. A két tésztabucit fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hidegre tesszük.
  4. A tésztákat lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kb. 25 darabot a világos tésztából és 25-öt a sötét tésztából is kiszúrunk nagyobb kerek, ill. négyzet formákkal.
  5. Minden darabba különböző formákkal egy kis formát szúrunk, ügyelve arra, hogy minden formával ugyanannyit szúrjunk ki a sötét, illetve a világos tésztából. Ezután a belső formákat kicseréljük: a barna kerül a világosba és a világos a barnába.
  6. Az aprósüteményeket sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben (legkeveréses álláson) 12-15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 37089
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit pepecs munka, de megéri, mert szép, mutatós aprósütemény.

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...