Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Keksz réteg
Málnás ricottakrém
Málnapüré
Mascarponekrém
-
63g mascarpone253 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
5 kcal
-
19g fehér csokoládé101 kcal
-
14g tojás17 kcal
Díszítés
-
28g étcsokoládé150 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
34 kcal
-
13g málna7 kcal
Összesen
1321
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Keksz réteg
Málnás ricottakrém
-
250g ricotta375 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g málna104 kcal
Málnapüré
Mascarponekrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
110g tojás138 kcal
Díszítés
-
220g étcsokoládé1201 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
100g málna52 kcal
Összesen
10558
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Keksz réteg
Málnás ricottakrém
Málnapüré
Mascarponekrém
-
15.1g mascarpone61 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.5g fehér csokoládé24 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
Díszítés
-
6.7g étcsokoládé36 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
1.5g fehér csokoládé8 kcal
-
3g málna2 kcal
Összesen
317
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 134.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
1321
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.7 g
Zsír
-
Összesen 625 g
-
Telített zsírsav 249 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7433 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1621 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 567 mg
-
Foszfor 2008 mg
-
Nátrium 3087 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1111.6 g
-
Cukor 883 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 1078.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2005 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 241 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 1956 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1755 micro
Összesen
10558
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
Keksz réteg
Málnás ricottakrém
Málnapüré
Mascarponekrém
-
500 g mascarpone
-
180 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 g fehér csokoládé
-
2 db tojás
Díszítés
-
220 g étcsokoládé
-
250 g habtejszín
-
50 g fehér csokoládé
-
100 g málna
Elkészítés
Keksz réteg
- Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.
- A 70 g vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz.
- Közben a kekszet törjük össze, és dolgozzuk össze a folyékony vajjal.
- Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.
Málnás ricottakrém
- Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással.
- Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat.
- Majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.
- Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre.
- Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.
Málnapüré
- Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze.
- Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.
Mascarponekrém
- Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral.
- A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez.
- Majd az egész mehet a málnapürére.
- A tortát visszatesszük a sütőbe, és 1 órán keresztül tovább sütjük.
Díszítés
- Ha megsült a sajttortánk, kicsit állni hagyjuk, hűtjük.
- Majd jöhet a díszítés. Az étcsokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
- A tejszínt lassú tűzőn vízgőz fölött melegítjük, majd a csokoládéra öntjük, és ezzel együtt hűtjük.
- Mikor megfelelően eldolgoztuk a csokoládét a tejszínnel, állni hagyjuk, és kihűlt állapotban ráöntjük a mascarpone rétegre.
- A süteményt fehércsokoládé darabokkal és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1609
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Családi ebédek desszertjét én szoktam szolgáltatni. Mindig próbálok valamilyen újdonságot kitalálni. Ez most se történt másképp, és mivel málnaszezon kellős közepén voltunk, így megálmodtam a Fehércsokokoládés mascarponetortát málnapürével.