r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 1321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 10558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    625 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7433 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1621 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    3087 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1111.6 g
  • Cukor
    883 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 10558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Elkészítés

Keksz réteg

  1. Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.
  2. A 70 g vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz.
  3. Közben a kekszet törjük össze, és dolgozzuk össze a folyékony vajjal.
  4. Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.

Málnás ricottakrém

  1. Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással.
  2. Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat.
  3. Majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.
  4. Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre.
  5. Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.

Málnapüré

  1. Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze.
  2. Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.

Mascarponekrém

  1. Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral.
  2. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez.
  3. Majd az egész mehet a málnapürére.
  4. A tortát visszatesszük a sütőbe, és 1 órán keresztül tovább sütjük.

Díszítés

  1. Ha megsült a sajttortánk, kicsit állni hagyjuk, hűtjük.
  2. Majd jöhet a díszítés. Az étcsokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
  3. A tejszínt lassú tűzőn vízgőz fölött melegítjük, majd a csokoládéra öntjük, és ezzel együtt hűtjük.
  4. Mikor megfelelően eldolgoztuk a csokoládét a tejszínnel, állni hagyjuk, és kihűlt állapotban ráöntjük a mascarpone rétegre.
  5. A süteményt fehércsokoládé darabokkal és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1609
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi ebédek desszertjét én szoktam szolgáltatni. Mindig próbálok valamilyen újdonságot kitalálni. Ez most se történt másképp, és mivel málnaszezon kellős közepén voltunk, így megálmodtam a Fehércsokokoládés mascarponetortát málnapürével. 

Hozzávalók

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...