r
Nosalty Logó

Fehércsokis-sárgadinnyés muffinok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokis-sárgadinnyés muffinok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1027 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3640.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    4279 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat kicsit megolvasztjuk a mikróban, hogy összekeverhessük a cukorral és a vaníliás cukorral. Alaposan eldolgozzuk (akár kézi habverővel óvatosan), majd hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük a masszánkat, amíg szép egyenletes nem lesz.
  2. A lisztet és a sütőport egy külön tálban elvegyítjük, jól elkeverjük. Majd ezt a keveréket apránként hozzáadjuk a tojásos-cukros masszához. Itt is érdemes habverővel dolgozni, addig kevergetjük, amíg egyenletes nem lesz és csomómentes.
  3. Miután ez megvan, adjuk hozzá a kockára vágott sárgadinnyét és a csokoládét. Keverjük el a gyümölcsöt és a csokoládét.
  4. A muffin formába tett kis papírkosárkákba adagoljuk bele a tésztát, kicsit többet tegyünk bele, mint a papírkosár fele. Majd az előmelegített sütőben közepes hőfokon nagyjából 10-15 percig süssük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1143
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából az itthon termett sárgadinnyét készültem valamire felhasználni. Sütit még nem igazán csináltam belőle, így gondoltam, hogy eljött az ideje. A muffinok pedig szinte bármilyen ízesítést kaphatnak. A fehér csoki már csak hab volt a "tortán". :) Kb. 18 darab muffin lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...